Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Φίλησα τη Σάρα Γουίλερ (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περιγραφή: H Κλόι Γκριν είναι πολύ κοντά στη νίκη της. Αφού μετακόμισε με τις μαμάδες της από τη Νότια Καλιφόρνια στην Αλαμπάμα, πέρασε τέσσερα χρόνια αποφεύγοντας τους κουτσομπόληδες συμμαθητές και την πουριτανική διεύθυνση του χριστιανικού σχολείου της. Ο στόχος που την κινητοποιεί τόσο καιρό: να γίνει η κορυφαία της τάξης. Η μόνη της αντίπαλος: η Σάρα Γουίλερ.
Έναν μήνα όμως πριν αποφοιτήσει από τη Χριστιανική Ακαδημία Γουίλογκροβ, η τέλεια κόρη του διευθυντή, η βασίλισσα του χορού, Σάρα Γούιλερ, φιλά την Κλόι και εξαφανίζεται. Σε μια ξέφρενη αναζήτηση για απαντήσεις, η Κλόι ανακαλύπτει πως δεν είναι η μοναδική που φίλησε η Σάρα. Φίλησε επίσης τον Σμιθ, τον εδώ και χρόνια αγαπημένο της Σάρα, και τον γείτονά της τον Ρόρι, το «κακό παιδί». Οι τρεις τους δεν έχουν τίποτα κοινό πέρα από τη Σάρα και τα ενοχλητικά, αινιγματικά μηνύματα που άφησε πίσω της. Πρέπει όμως όλοι μαζί να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των στοιχείων και να τη βρουν. Και σιγά σιγά η Κλόι αρχίζει να υποψιάζεται ότι μπορεί αυτή η μικρή πόλη να μην είναι αυτό που πίστευε. Tο ίδιο και η Σάρα.

Συγγραφέας: Casey McQuiston

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 

    Το βιβλίο με τίτλο "Φίλησα τη Σάρα Γουίλερ" είναι ένα ευχάριστο εφηβικό μυθιστόρημα που αφορά κυρίως τις σχέσεις ανάμεσα στους εφήβους και την εξερεύνηση της ταυτότητάς τους. Κεντρική ηρωίδα είναι η Κλόι, η οποία προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της Σάρα Γουίλερ, ακολουθώντας μαζί με κάποιους συμμαθητές της τα στοιχεία που τους αφήνει η ίδια.

    Πρόκειται για ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με ευκολοδιάβαστη και παραστατική γραφή. Το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της Σάρα χτίζεται σταδιακά, ωστόσο δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Η συγγραφέας προσπαθεί να παρουσιάσει τις εφηβικές ανησυχίες των χαρακτήρων, αλλά χωρίς να γίνεται δραματική η αφήγηση. Η πλοκή είναι καλοδουλεμένη, αν σκεφτεί κανείς και το ότι μπλέκονται ιστορίες διαφορετικών ατόμων μεταξύ τους. Παράλληλα, δεν είναι λίγα και τα συναισθήματα που προκαλούνται στους αναγνώστες, καθώς διαβάζουν, τα οποία είναι ανάμεικτα.

    Οι χαρακτήρες περιγράφονται ολοκληρωμένα και είναι αρκετά ενδιαφέροντες. Το queer στοιχείο είναι κυρίαρχο και η διαφορετικότητα αποτελεί επίσης, ένα από τα βασικά  στοιχεία του βιβλίου. Οι προσωπικότητες των ηρώων είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, παρόλα αυτά οι σχέσεις τους διαμορφώνονται σταδιακά και φυσικά, χωρίς επιτηδευμένο τρόπο.

    Ολοκληρώνοντας, το "Φίλησα τη Σάρα Γουίλερ" είναι ένα διασκεδαστικό και φρέσκο ανάγνωσμα κατάλληλο για αναγνώστες και αναγνώστριες μικρότερων ηλικιών, αν και θα μπορούσε να προσφέρει μία όμορφη αναγνωστική εμπειρία και σε μεγαλύτερους ενήλικες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...