Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Το Βασίλειο των Καταραμένων (Κριτική βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περιγραφή:  Θέλοντας να εκδικηθεί για τον χαμό της δίδυμης αδερφής της, η Εμίλια πούλησε την ψυχή της και ταξίδεψε, με τον αινιγματικό Πρίγκιπα της Οργής στο πλευρό της, στους Επτά Κύκλους, για να γίνει η Βασίλισσα των Δαιμόνων. Ο πρώτος, όμως, κανόνας της αυλής των Δαιμόνων είναι απλός: Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Γιατί όσο περισσότερο μένει η Εμίλια στην Κόλαση, αυτόν τον ελκυστικό φαύλο κόσμο, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ακόμα και ο Πρίγκιπας της Οργής, ο άλλοτε σύμμαχός της, μπορεί να κρατάει μυστικά για την αληθινή του φύση. Και σύντομα η Εμίλια βρίσκεται αιχμάλωτη ανάμεσα στον Πρίγκιπα της Οργής και τον ακόμα μοχθηρότερο αδερφό του, τον Πρίγκιπα της Αλαζονείας, τον Βασιλιά των Δαιμόνων.

Συγγραφέας: Kerri Maniscalco 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    "Το βασίλειο των καταραμένων" είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας φαντασίας της Kerri Maniscalco. Αποτελεί ένα βιβλίο φαντασίας με μπόλικη περιπέτεια και έντονο το ερωτικό στοιχείο. Αυτή τη φορά η Εμίλια ταξιδεύει μαζί με τον Πρίγκιπα της Οργής στους Επτά Κύκλους. Πολλά από αυτά που βιώνει εκεί είναι αναπάντεχα και την προβληματίζουν.

    Αυτό που ξεχωρίζει στα βιβλία της συγκεκριμένη συγγραφέως είναι ο τρόπος γραφής της, καθώς δεν συναντάται συχνά τόσο καλογραμμένο κείμενο σε βιβλία του συγκεκριμένου είδους. Οι περιγραφές της είναι παραστατικές και όσο λεπτομερείς χρειάζεται, ενώ τα κομμάτια των διαλόγων χαρακτηρίζονται από ζωντάνια και ρεαλιστικότητα. Η πλοκή κυλάει με κανονικούς ρυθμούς, αν και σε σχέση με το πρώτο βιβλίο, μοιάζει να μην είναι πλούσια σε εξελίξεις. Επίσης, το ερωτικό στοιχείο κυριαρχεί και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να μην είναι απαραίτητη η ύπαρξή του. Το μυστήριο και η "σκοτεινή" ατμόσφαιρα ενισχύουν θετικά την αναγνωστική εμπειρία και σε βοηθούν να απορροφηθείς από το διάβασμα. Παράλληλα, τα συναισθήματα του αναγνώστη κατά την ανάγνωση μπορεί να μην είναι ποικίλα, αλλά είναι έντονα.

    Η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας είναι η Εμίλια, η οποία φαίνεται να έχει μία εξέλιξη σε σχέση με το πρώτο βιβλίο, καθώς πλέον είναι πιο δυναμική. Η σχέση της με τον Πρίγκιπα της Οργής έχει σκαμπανεβάσματα και δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα πάνε καλά ή όχι μεταξύ τους. Παρόλα αυτά, είναι εμφανής η χημεία που υπάρχει ανάμεσά τους. Οι νέοι χαρακτήρες που συναντάμε δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθείς, αφού είναι και αυτοί Πρίγκιπες της Κόλασης, ωστόσο είναι αρκετά ενδιαφέροντες. Γενικότερα, θα μπορούσε να γίνει μία πιο σε βάθος παρουσίαση των ηρώων, εκτός από την Εμίλια.

    Ολοκληρώνοντας, "Το βασίλειο των καταραμένων" θα ικανοποιήσει όσους ευχαριστήθηκαν το πρώτο μέρος της τριλογίας. Αν αναζητάτε μία σειρά φαντασίας που να συνδυάζει τη φαντασία με το ερωτικό στοιχείο, τότε είναι μία καλή επιλογή για εσάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...