Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Chain of Iron (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περιγραφή: Cordelia Carstairs seems to have everything she ever wanted. She’s engaged to marry James Herondale, the boy she has always loved; she has a new life in London with her best friend Lucie; and she bears the sword Cortana, a legendary hero’s blade.

But the truth is far grimmer. Cordelia’s marriage is a lie, arranged to save her reputation, while James remains in love with the Grace Blackthorn. Cortana burns her when she touches it. And a serial murderer is targeting the Shadowhunters of London, killing under cover of darkness, then vanishing without a trace.

Now Cordelia, James, and Lucie must follow the trail of the killer through the city’s most dangerous streets. All the while, each is keeping a shocking secret: Lucie, that she is attempting to raise the dead; Cordelia, that she has sworn a dangerous oath of loyalty to a mysterious power; and James, that he himself may be the killer they seek.

Συγγραφέας: Cassandra Clare

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Simon & Schuster.

*Δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.*

    Το βιβλίο με τίτλο "Chain of Iron" είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας και αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας "The Last Hours" της Cassandra Clare. Η ιστορία ακολουθεί μία ομάδα νέων που είναι κυνηγοί των σκιών, με την Cordelia Carstairs και τον James Herondale να αποτελούν τους κεντρικούς ήρωες. Βρισκόμαστε στις αρχές τους 20ου αιώνα στο ατμοσφαιρικό και σκοτεινό Λονδίνο, όπου λαμβάνουν χώρα μία σειρά από μυστηριώδεις φόνους που στοχεύουν τους κυνηγούς των σκιών (Shadowhunters).

    Πρόκειται για μία νεανική περιπέτεια φαντασίας γεμάτη δράση, μυστήριο, έρωτα και μαγεία. Η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη και εναλλάσσεται συχνά ανάμεσα σε πολλαπλές οπτικές. Με αυτόν τον τρόπο, ο αναγνώστης έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις εξελίξεις. Η κεντρική υπόθεση αφορά τους κατά συρροή φόνους κυνηγών των σκιών, ενώ ταυτόχρονα τρέχουν και άλλες υποθέσεις που αφορούν κάποιον από τους κεντρικούς ή δευτερεύοντες χαρακτήρες. Η πλοκή είναι καλοστημένη, κρύβει αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές, ενώ δε λείπουν και οι παραστατικές σκηνές δράσης που κάνουν ακόμη πιο συναρπαστική την εμπειρία της ανάγνωσης. Τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται είναι πολλά και αλλάζουν συνεχώς, με την πρόκλησή τους να προκύπτει είτε από τα όσα αφορούν την κεντρική υπόθεση είτε από τα όσα αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των ηρώων. 

    Οι ήρωες και οι ηρωίδες που δημιουργεί η Cassandra Clare είναι αξιομνημόνευτοι-ες και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάποιον να αγαπήσεις ή να ταυτιστείς μαζί του. Όπως είναι προφανές, το ίδιο ισχύει και για το συγκεκριμένο βιβλίο. Η Cordelia, ο James, αλλά και δευτερεύοντες χαρακτήρες, όπως η Lucie, ο Matthew και η Grace, παρουσιάζονται από όλες τις πλευρές τους, με τις προσωπικότητές τους ξεδιπλώνονται σταδιακά και εξελίσσονται. Οι σχέσεις μεταξύ τους είναι δυναμικές, με την έννοια ότι δε μένουν στάσιμες και αλλάζουν για διάφορους λόγους. Αυτό δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην ιστορία.

    Ολοκληρώνοντας, αν έχετε διαβάσετε το "Chain of Gold", τότε σίγουρα αξίζει να συνεχίσετε με το μυστηριώδες "Chain of Iron". Θα σας χαρίσει μία όμορφη αναγνωστική εμπειρία, θα σας προκαλέσει μία πληθώρα συναισθημάτων και σκέψεων, και θα σας κάνει να ανυπομονείτε για το τρίτο μέρος της τριλογίας. Όσοι αγαπάτε τα βιβλία νεανικής φαντασίας και δεν έχετε διαβάσει τη συγκεκριμένη συγγραφέα, σας προτείνω να το κάνετε και δε θα απογοητευτείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...