Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Η Εκδίκηση του Κριού (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου 


Περιγραφή: Η ξαφνική επιστροφή του Μπρόγκαν Ράμσεϊ στη ζωή της Λίντια ντε Χάβιλαντ θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα.
Η ανάμνησή του τη στοιχειώνει ακόμα. Τότε ήταν απλώς ο νεαρός γιος του κηπουρού. Το ήσυχο και ευαίσθητο αγόρι που εκείνη είχε πληγώσει ανεπανόρθωτα.
Τώρα τίποτα δεν θυμίζει εκείνο το αγόρι. Είναι ένας γοητευτικός άνδρας αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση.

Μπορεί ο Μπρόγκαν Ράμσεϊ να έχει σημειώσει πολλά επιτεύγματα στη ζωή του, όμως η προδοσία της Λίντια αποτελεί για εκείνον ένα βαρύ φορτίο.
Είναι η γυναίκα που του έστησε παγίδα και τον διέλυσε. Σε χίλια κομμάτια. Κομμάτια που τώρα θέλει να κολλήσει για πάντα.
Η οικογένειά του καταστράφηκε κι εκείνη είναι υπεύθυνη. Η εκδίκηση μοιάζει μονόδρομος.
Υπάρχει κάτι που τον σταματά; Η επίδραση που έχει αυτή η γυναίκα πάνω του.

Συγγραφέας: Mia Sheridan

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Διόπτρα για το αντίτυπο.* 

    "Η εκδίκηση του Κριού" είναι ένα ρομαντικό-ερωτικό μυθιστόρημα που ακολουθεί την ιστορία της Λίντια και του Μπρόγκαν. Ο Μπρόγκαν μερικά χρόνια μετά την "καταστροφή" της οικογένειάς του από την οικογένεια της Λίντια, θέλει να πάρει την εκδίκησή του. Στόχος του είναι να αποκτήσει ότι τους ανήκει και να τους κάνει να νιώσουν, όπως είχε νιώσει και ο ίδιος στο παρελθόν.

    Αποτελεί μέρος σειράς, στην οποία κάθε βιβλίο έχει στον τίτλο του ένα από τα ζώδια, αλλά είναι αυτοτελής η υπόθεση. Η ιστορία κυλά με σχετικά ταχείς ρυθμούς και προσφέρει ένα κατά κύριο λόγο ευχάριστο αναγνωστικό ταξίδι. Η πλοκή δεν έχει κάτι το περίπλοκο, ωστόσο κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές. Τα κλισέ είναι αρκετά, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κάτι το αρνητικό. Όσο αφορά τις ερωτικές σκηνές που είναι πολύ σημαντικές στο συγκεκριμένο είδος, είναι περιγραφικές, παραστατικές και υπάρχουν στο βιβλίο στον βαθμό που χρειάζεται, χωρίς να γίνεται υπερβολικά συχνά η ένταξή τους στο κείμενο. Η γραφή της Mia Sheridan είναι απλή, ξεκούραστη και ευκολοδιάβαστη. Σε απορροφά στην ανάγνωσμα και σου προκαλεί ποικίλα συναισθήματα.

    Οι δύο κεντρικοί ήρωες, η Λίντια και ο Μπρόγκαν, έχουν μία ιδιαίτερη χημεία μεταξύ τους, κάτι που γίνεται φανερό στον αναγνώστη από την αρχή. Το χτίσιμο της σχέσης τους μοιάζει κάπως βιαστικό, παρότι γνωρίζονται από έφηβοι και στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας είναι ενήλικες. Αν σκεφτεί κανείς ότι είχαν χρόνια να επικοινωνήσουν, θα μπορούσε να γίνει πιο σταδιακά η επανασύνδεσή τους. Βέβαια, ίσως σκοπός της συγγραφέα είναι να δείξει πόσο έντονα είναι τα συναισθήματα τους ενός για τον άλλο, σμίγοντάς τους όσο πιο σύντομα γίνεται. Ως προς την παρουσίασή τους, οι κύριοι χαρακτήρες περιγράφονται λεπτομερώς, ενώ οι δευτερεύοντες παρουσιάζονται ικανοποιητικά ώστε να προωθηθούν οι εξελίξεις.

    Ολοκληρώνοντας, "Η εκδίκηση του Κριού" είναι ένα βιβλίο κατάλληλο για όσους προτιμούν το είδος της ερωτικής λογοτεχνίας. Αν ψάχνετε ένα γρήγορα ανάγνωσμα, με έρωτα και κάποιες ανατροπές, τότε είναι μία καλή επιλογή για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...