Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Η Βασίλισσα του Χρόνου (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου 


Περιγραφή:

Ένα μαγικό βιβλίο. 

Τέσσερις επικίνδυνες δοκιμασίες.

Ένας ξεχασμένος κόσμος.

Πριν λίγο καιρό, έµαθα ότι η οικογένειά µου ήταν ένα ψέµα. Έχασα την καλύτερή µου φίλη και βρέθηκα αντιµέτωπη µε έναν ακόµα θανάσιµο εχθρό. Όλα αυτά µου έδειξαν τι πραγµατικά είµαι:

Ένα πιόνι.

Φιλίες δοκιµάζονται, µυστικά ξεσκεπάζονται και νέες µαγικές δυνάµεις κάνουν τη ζωή στη Νηµφαιά Ακαδηµία πιο επικίνδυνη από ποτέ. Τα Παιχνίδια Μάχης ξεκινούν την κατάλληλη στιγµή για να τραβήξουν την προσοχή από ένα καλά προµελετηµένο σχέδιο, που φαίνεται να οδηγεί στα πιο καταχθόνια µονοπάτια. Για ένα πράγµα είµαι σίγουρη.

Είµαι µια Ελεγκάντι. Είµαι αναγκασµένη να εκπληρώνω τα θέλω άλλων, να υπηρετώ. Όµως όχι πια. Θα πάρω πίσω τη ζωή που µου έκλεψαν, όποιες και αν είναι οι συνέπειες.

Συγγραφέας: Χριστίνα Μ. Ψύλλα

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

    "Η Βασίλισσα του Χρόνου" αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας "Νυμφαιά Ακαδημία".  Είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα φαντασίας, γεμάτο σκηνές δράσης, μαγεία και ρομάντζο. Κεντρική ηρωίδα είναι η Ελίζ Γουάιτ, η οποία σε αυτό το βιβλίο έρχεται αντιμέτωπη με νέους κινδύνους, μυστικά και αναπάντεχες αποκαλύψεις.

   Ο φανταστικός κόσμος της συγγραφέως επεκτείνεται και συνεχίζει να "χτίζεται" σε αυτό το βιβλίο, καθώς μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για μέρη, αλλά και πλάσματα που υπάρχουν σε αυτόν. Όσο αφορά την ιστορία έχει ένα δυνατό ξεκίνημα και σε απορροφά στην ανάγνωση από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Η αφήγηση είναι πρωτοπρόσωπη, με κύρια αφηγήτρια την Ελίζ, ενώ σε μερικά κεφάλαια υπάρχουν και άλλοι αφηγητές, όπως ο Κάι και ο Στεφάν. Οπότε, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις σκέψεις και τα συναισθήματα, όχι μόνο της βασικής ηρωίδας, αλλά και των δευτερευόντων χαρακτήρων.  Η πλοκή είναι εξαιρετικά καλοδουλεμένη, δεν έχει κενά και είναι όσο περίπλοκη χρειάζεται, ώστε να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και όχι κουραστική. Σε αυτό συμβάλλουν και οι σκηνές δράσεις, οι οποίες υπάρχουν σε αφθονία, είναι καλογραμμένες και έχουν την αναγκαία λεπτομέρεια για να δημιουργηθεί μία ευκρινής εικόνα για το τι συμβαίνει στο μυαλό αυτού που διαβάζει. Η ανάγνωση κυλάει εύκολα και αβίαστα, με το τέλος της ιστορίας να σε αφήνει σοκαρισμένο, έκπληκτο και με μια ανυπομονησία να διαβάσεις τη συνέχεια. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν αποσπάσματα που σου προκαλούν έντονα συναισθήματα, με το στοιχείο του συναισθήματος να μην λείπει σε γενικές γραμμές από όλο το ανάγνωσμα.

    Οι χαρακτήρες του βιβλίου μας παρουσιάζονται από όλες τις πλευρές τους και αυτό δε σταματάει να συμβαίνει μέχρι και την τελευταία σελίδα. Η Ελίζ είναι μία αξιομνημόνευτη κεντρική ηρωίδα και ξεχωρίζει για την γενναιότητα, το πείσμα και γενικότερα τη δυναμική της προσωπικότητα. Οι σχέσεις που έχει με τους υπόλοιπους ήρωες, όπως ο Στεφάν, ο Κάι και η Αλίσια, και ο τρόπος που αλληλεπιδρά με αυτούς δεν είναι σταθερός σε όλο το βιβλίο. Αντίθετα, υπάρχουν εναλλαγές στη δυναμική και στις ισορροπίες τους, κάτι που προσθέτει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο την ιστορία.

    Ολοκληρώνοντας, "Η Βασίλισσα του Χρόνου" είναι ένα βιβλίο φαντασίας που θα ευχαριστήσει και θα ικανοποιήσει πλήρως, όσους αγαπούν το συγκεκριμένο είδος. Το μυστήριο, το ρομάντζο, η μαγεία και η περιπέτεια είναι κάποιες λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το μυθιστόρημα στο σύνολό του. Αν λοιπόν, είστε από αυτούς που σας συναρπάζουν αυτές οι ιστορίες, πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε. 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...