Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Στον 5ο Όροφο της Νομικής (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου 


Περίληψη: Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολο­γίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδο­ξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

Συγγραφέας: Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μίνωας για το αντίτυπο.* 

    Το βιβλίο με τίτλο "Στον 5ο όροφο της νομικής" είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με μεγάλες δόσεις σασπένς που υπόσχεται μία συναρπαστική εμπειρία ανάγνωσης. Ο αστυνόμος Μάρκου καλείται να βρει τον ένοχο δύο δολοφονιών που πραγματοποιήθηκαν σε ένα γνώριμο γι' αυτόν μέρος. Στον 5ο όροφο της νομικής σχολής Αθηνών, στην οποία υπήρξε φοιτητής.

    Πρόκειται για ένα γρήγορο ανάγνωσμα με μικρά κεφάλαια που σου εντείνει την αγωνία όσο φτάνεις προς το τέλος. Η γραφή είναι πλούσια και περιγραφική όσο χρειάζεται, ενώ η πλοκή είναι καλοστημένη και σε γενικές γραμμές κινείται γραμμικά στον χρόνο. Η ιστορία θυμίζει αστυνομικά βιβλία παλαιότερων χρόνων, καθώς η επίλυση του μυστηρίου γίνεται κυρίως με τη συλλογή στοιχείων μέσα από συζητήσεις με τους πιθανούς δράστες.

    Οι ήρωες του βιβλίου είναι πολλοί, με κεντρικό χαρακτήρα τον αστυνόμο Μάρκου, ο οποίος είναι έξυπνος, δεν τα παρατάει εύκολα και γίνεται αγαπητός στον αναγνώστη. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες περιγράφονται λεπτομερώς και έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά για να τους ξεχωρίζεις και να τους θυμάσαι, χωρίς δυσκολία. 

    Ολοκληρώνοντας, το "Στον 5ο όροφο της νομικής" είναι ένα μυθιστόρημα που θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. Το τέλος κρύβει μικρές εκπλήξεις και με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης θα νιώσετε ικανοποιημένοι από αυτό που μόλις διαβάσατε. 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...