Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Σκοτεινή Αγάπη (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη:
Η ιστορία αυτή δεν είναι μία ακόμα ιστορία αγάπης.
Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν είναι καν φίλοι. Το μόνο που τους ενώνει είναι μια έντονη, αμοιβαία έλξη.
Αυτή δεν έχει χρόνο για έρωτες.
Το μόνο που απομένει είναι το σεξ.

Είναι εφικτό να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις, σχέση;
Ναι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς:
ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Όμως δεν τα υπολόγισαν καλά.
Όλα ανατρέπονται όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τα αληθινά συναισθήματα…
Υποσχέσεις αθετούνται.
Καρδιές πληγώνονται.
Κανόνες παραβιάζονται.
Η αγάπη γίνεται σκοτεινή.

Συγγραφέας: Colleen Hoover

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Διόπτρα για το αντίτυπο.*

     Το βιβλίο με τίτλο "Σκοτεινή Αγάπη" είναι ένα σύγχρονο ρομαντικό μυθιστόρημα που σου προσφέρει μία όμορφη και συναισθηματικά φορτισμένη αναγνωστική εμπειρία. Η Τέιτ μετακομίζει στο Σαν Φρανσίσκο για να εργαστεί και μένει προσωρινά με τον αδερφό της. Μόλις φτάνει στο νέο της σπίτι γνωρίζει με έναν ασυνήθιστο τρόπο τον Μάιλς, φίλο, συνάδελφο και γείτονα του αδερφού της. Κανείς από τους δύο δεν θα μπορούσε να φανταστεί το πώς θα εξελισσόταν η μεταξύ τους σχέση, μετά από αυτήν την πρώτη παράξενη γνωριμία.

    Η συγγραφέας έχει δημιουργήσει μία ιστορία, η οποία, όπως φαίνεται και από τον τίτλο της, είναι αρκετά σκοτεινή. Επιλέγει να την διηγηθεί σε δύο χρόνους και από την οπτική δύο ατόμων, της Τέιτ που αναφέρεται στο παρόν και του Μάιλς που αναφέρεται στο παρελθόν του. Αυτό, μεταξύ άλλων, κάνει πιο ενδιαφέρουσα και αγωνιώδη την ανάγνωση, ιδίως όσο αφορά στις αποκαλύψεις για το παρελθόν του Μάιλς. Οι διάλογοι είναι ρεαλιστικοί, ζωντανοί και καλοστημένοι και υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ αυτών και των κομματιών της αφήγησης. Οι ερωτικές σκηνές είναι καλογραμμένες και δεν υπάρχουν σε υπερβολικό βαθμό μέσα στο βιβλίο. Η πλοκή είναι σχετικά γρήγορη και αυτό συμβάλλει με τη σειρά του στο να μην μπορείς εύκολα να σταματήσεις να διαβάζεις.

    Η Τέιτ και ο Μάιλς είναι οι δύο κεντρικοί ήρωες του βιβλίου και μας παρουσιάζονται όλες οι πλευρές τους. Η αποκάλυψη όλων των πτυχών της προσωπικότητάς τους, στην περίπτωση του Μάιλς και του παρελθόντος του, είναι σταδιακή. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορείς να σχηματίσεις μία ξεκάθαρη άποψη για αυτούς, αν δεν ολοκληρώσεις την ανάγνωση του βιβλίου. Όσο αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση, η περιγραφή της είναι πλήρης από τα πρώτα κιόλας κεφάλαια, οπότε σου δημιουργείται αμέσως μία εικόνα γι' αυτούς στο μυαλό. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα ο Κόρμπιν ο αδερφός της Τέιτ, περιγράφονται με τις αναγκαίες λεπτομέρειες για να υποστηριχθεί ο ρόλος τους στην εξέλιξη της πλοκής.

    Ολοκληρώνοντας, το "Σκοτεινή Αγάπη" είναι ένα μυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί από αυτούς που αγαπούν τέτοιου είδους ιστορίες. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα που κρύβει μπόλικα μυστικά και ανατροπές. Θα σας απορροφήσει στην ανάγνωση και θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Η Εκδίκηση του Κριού (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου  Περιγραφή: Η ξαφνική επιστροφή του Μπρόγκαν Ράμσεϊ στη ζωή της Λίντια ντε Χάβιλαντ θα αλλάξει για πάντα τα δεδ...