Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Shadow and Bone (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Σκοτεινές δυνάμεις συνωμοτούν ενάντια στην ορφανή χαρτογράφο Αλίνα Στάρκοφ όταν εξαπολύει μια απερίγραπτη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του διαλυμένου κόσμου της.

Πρωταγωνιστούν: Jessie Mei Li, Ben Barnes, Archie Renaux

Βαθμολογία: 9/10

   Η νεανική σειρά φαντασίας "Shadow and Bone" βασίζεται στην ομώνυμη τριλογία βιβλίων και στην διλογία "Six of Crows" της Leigh Bardugo. Κεντρική ηρωίδα είναι η Αλίνα Στάρκοφ, η οποία μόλις ανακαλύπτει τις δυνάμεις της, γίνεται στόχος πολλών.

   Η ιστορία εξελίσσεται σε έναν φανταστικό κόσμο που έχει δημιουργήσει η συγγραφέας των βιβλίων και προσομοιάζει με τον δικό μας. Το χτίσιμο αυτού του κόσμου είναι σταδιακό και γίνεται κυρίως μέσω των διαλόγων ανάμεσα στους ήρωες. Οπότε, δεν υπάρχει βομβαρδισμός του θεατή με πληροφορίες, αλλά του δίνεται χρόνος να τις αφομοιώσει. Η πλοκή κινείται σε κανονικούς ρυθμούς και κρύβει κάποιες ανατροπές. Όλα τα επεισόδια βλέπονται με μεγάλο ενδιαφέρον και δεν υπάρχει στιγμή που να σε κάνει να βαριέσαι. Τα εντυπωσιακά εφέ, τα όμορφα σκηνικά και τα προσεγμένα κοστούμια κάνουν ακόμη καλύτερο το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τον τρόπο που μπλέκονται η τριλογία και η διλογία.

   Το καστ είναι από τα δυνατά στοιχεία της σειράς, καθώς επίσης και οι χαρακτήρες που υποδύονται οι ηθοποιοί.  Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές και είναι αξιοθαύμαστο το πόσο αρμονικά ταιριάζουν μεταξύ τους οι τόσο διαφορετικές προσωπικότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορετικότητα είναι κάτι που χαρακτηρίζει το σύνολο των ηρώων.

   Γενικά, αν αγαπάτε τη φαντασία το "Shadow and Bone" αποτελεί μία σειρά που αξίζει να παρακολουθήσετε. Εξελίσσεται σε φανταστικό κόσμο, έχει υπέροχους ήρωες και η θεματολογία της έχει κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς πραγματεύεται θέματα όπως ο ρατσισμός. Θα σας εντυπωσιάσει και θα σας προκαλέσει έντονα συναισθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...