Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Οι Μέρες του Ουράνιου Τόξου (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ο Νίκο βλέπει τον πατέρα του, τον καθηγητή Φιλοσοφίας Ροδρίγο Σάντος, να συλλαμβάνεται εν ώρα μαθήματος μπροστά σε όλη την τάξη και συνειδητοποιεί ότι κύρια αποστολή του από εδώ και στο εξής είναι να καταφέρει να τον σώσει. Η αγαπημένη του, Πατρίσια Μπετίνι, τον συντροφεύει σε όλο αυτό και μαζί θα αυτοσχεδιάσουν γεμάτοι χιούμορ και φαντασία, ανοίγοντας μια δίοδο ελευθερίας σε μια χώρα βυθισμένη στη δικτατορία και τη σιωπή.

Συγγραφέας: Antonio Skármeta

Βαθμολογία: 4/5 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο.*

   "Οι μέρες του ουράνιου τόξου" είναι ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Αφηγείται την αληθινή ιστορία πίσω από την διαφημιστική καμπάνια που αποτέλεσε την αρχή για την πτώση του δικτάτορα Πινοτσέτ στη Χιλή. 

   Η ιστορία επικεντρώνεται στον Νίκο Σάντος, έναν μαθητή Λυκείου, και στον Ανδριάν Μπετίνι, έναν άνεργο διαφημιστή, με την αφήγηση να εναλλάσσεται από πρωτοπρόσωπη σε τριτοπρόσωπη αντίστοιχα. Ο συγγραφέας με την απλή γραφή του και μέσα σε λίγες μόνο σελίδες καταφέρνει να μεταφέρει στον αναγνώστη το κλίμα που επικρατούσε στη χώρα της Χιλής τα τέλη της δεκαετίας του '80. Πραγματεύεται διάφορα θέματα, ανάμεσα σε αυτά και ζητήματα ελευθερίας και ηθικής. Διαβάζοντας το βιβλίο σου δημιουργούνται πολλά συναισθήματα και ολοκληρώνοντάς το σε κατακλύζει μία αίσθηση αισιοδοξίας.

   Οι ήρωες του βιβλίου παρουσιάζονται από όλες τις πλευρές τους. Από την καθημερινή τους ζωή και από το πώς αντιδρούν σε ορισμένες δύσκολες καταστάσεις, ο αναγνώστης μπορεί να σχηματίσει μία πλήρη εικόνα για τις προσωπικότητές τους. Παράλληλα, η επαφή με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους φόβους τους συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των πράξεών τους. 

   Γενικά, "Οι μέρες του ουράνιου τόξου" είναι ένα βιβλίο γεμάτο ελπίδα που έχει να δώσει κάτι σε κάθε αναγνώστη που θα επιλέξει να το διαβάσει. Είναι από τα βιβλία που μπορεί να διαβάσει ο καθένας από εμάς, ανεξαρτήτως προτιμήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...