Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173 (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Ένας τοξικοεξαρτημένος βρίσκεται σταυρωμένος σε ένα δάσος.
Ένας εισοδηματίας δολοφονείται βίαια στο διαμέρισμά του.
Άγνωστοι πυροβολούν έναν Ολλανδό σε μια γειτονιά της Αθήνας.
Ένα κοριτσάκι εξαφανίζεται από το σπίτι του.
Μια φωτιά σε ένα δώμα αποκαλύπτει ένα πτώμα δεμένο στο κρεβάτι.

Πέντε εγκλήματα και πέντε αξιωματικοί της αστυνομίας με έναν και μοναδικό στόχο: Να τα εξιχνιάσουν.

Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης

Βαθμολογία: 5/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

   Το "Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173" είναι ένα βιβλίο που ανήκει στο είδος του true crime και μας παρουσιάζει πέντε αστυνομικές υποθέσεις, με την κάθε ιστορία να εστιάζει σ΄έναν διαφορετικό αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας.

   Ο συγγραφέας δε στοχεύει στη στεγνή προβολή των υποθέσεων, αλλά δίνει στον αναγνώστη μία εκ των έσω πληροφόρηση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την διαλεύκανση του εγκλήματος και για τα όσα βιώνουν όσοι συμμετέχουν στις αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών (Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας). Ο τρόπος γραφής και τα μικρά κεφάλαια κάνουν το βιβλίο ιδιαίτερα ευκολοδιάβαστο, παρά τις ενίοτε σκληρές και ωμές περιγραφές. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει είναι πολύ ενδιαφέρουσες και σε συνδυασμό με το αίσθημα αγωνίας που δημιουργείται στον αναγνώστη, κάνουν την ανάγνωση να κυλάει αβίαστα. 

   Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι αληθινά πρόσωπα που έχουν αλλάξει τα ονόματά τους για ευνόητους λόγους. Η σκιαγράφηση των πέντε αξιωματικών είναι πλήρης, αν και στην κάθε ιστορία αφιερώνονται περίπου 60 σελίδες. 

   Γενικά, το "Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173" είναι ένα συναρπαστικό και άκρως ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε, ειδικά αν απολαμβάνετε να διαβάζετε αστυνομικά μυθιστορήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

'Ενα Καλοκαίρι Χωρίς Κανόνες

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως....