Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Lord of Shadows (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Emma Carstairs has finally avenged her parents. She thought she'd be at peace. But she is anything but calm. Torn between her desire for her parabatai Julian and her desire to protect him from the brutal consequences of parabatai relationships, she has begun dating his brother, Mark. But Mark has spent the past five years trapped in Faerie; can he ever truly be a Shadowhunter again?

And the faerie courts are not silent. The Unseelie King is tired of the Cold Peace, and will no longer concede to the Shadowhunters' demands. Caught between the demands of faerie and the laws of the Clave, Emma, Julian, and Mark must find a way to come together to defend everything they hold dear-before it's too late.

Συγγραφέας: Cassandra Clare

Βαθμολογία: 5/5

*Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.* 

   Το "Lord of Shadows" αποτελεί το δεύτερο μέρος της νεανικής τριλογίας φαντασίας "The Dark Artifices".  Είναι ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα γεμάτο δράση, αγωνία και ανατροπές. Οι ήρωες αυτή τη φορά μπλέκουν σε αρκετές περιπέτειες, αναζητώντας ένα βιβλίο σκοτεινής μαγείας, το "Black Volume of the Dead".

   Η πλοκή εξελίσσεται γύρω από μία κεντρική υπόθεση, ενώ παράλληλα τρέχουν και άλλες ιστορίες. Η συγγραφέας εναλλάσσει τακτικά τους χαρακτήρες στους οποίους εστιάζει, οι οποίοι συμβάλλουν όλοι με τον τρόπο τους στην εύρεση του βιβλίου. Οι σκηνές δράσης και αυτή η συχνή εναλλαγή των προσώπων κάνουν την ανάγνωση ενδιαφέρουσα και αγωνιώδη. Οι περιγραφές είναι όσο λεπτομερείς χρειάζεται, ώστε να σχηματίσει ο αναγνώστης μία εικόνα στο νου του, ενώ αναφέρονται και πληροφορίες για τον κόσμο των "Shadowhunters" που βοηθούν όσους έχουν ξεχάσει κάτι ή όσους επέλεξαν να διαβάσουν πρώτα αυτήν την τριλογία και δεν έχουν άλλη επαφή με αυτόν τον κόσμο. 

   Ένα από τα πολύ δυνατά στοιχεία του βιβλίου είναι οι χαρακτήρες του. Παρότι είναι αρκετοί, είναι όλοι καλογραμμένοι και συμμετέχουν ενεργά στο βιβλίο, ακόμη και αν δεν ανήκουν στους κεντρικούς ήρωες. Ο καθένας έχει κάτι που τον ξεχωρίζει και η περιγραφή τους δεν είναι μόνο επιφανειακή. Στο τέλος, ο αναγνώστης μπορεί να εκφράσει γνώμη για τον κάθε χαρακτήρα και να βρει κάποιον ανάμεσά τους με τον οποίο θα έχει δεθεί περισσότερο ή θα έχει ταυτιστεί μαζί του. Βασική ηρωίδα θεωρείται η Emma Carstairs που είναι γενναία, δυναμική και γενικότερα από τις ηρωίδες που αφήνουν το στίγμα τους.

   Γενικά, το "Lord of Shadows" είναι ένα βιβλίο νεανικής φαντασίας που σίγουρα αξίζει να διαβαστεί από τους λάτρεις του είδους. Όλη η αναγνωστική εμπειρία είναι απολαυστική και το τέλος σε αφήνει με ένα αίσθημα αγωνίας για τη συνέχεια.

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...