Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Μπρίτζερτον Ι: Ο Δούκας κι Εκείνη (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Υπάρχει άραγε µεγαλύτερη πρόκληση για τις Φιλόδοξες Μητέρες του Λονδίνου από έναν ανύπαντρο δούκα;
Η Κοινωνική Στήλη της Λαίδης Γουίσλνταουν, Απρίλιος 1813

Όπως όλα δείχνουν, ο δούκας Σάιµον Μπάσετ είναι έτοιμος να κάνει πρόταση γάμου στην αδελφή του καλύτερού του φίλου, την αξιαγάπητη –αλλά σχεδόν στο ράφι– Δάφνη Μπρίτζερτον. Κι οι δυο τους όμως γνωρίζουν την αλήθεια: πρόκειται για ένα περίπλοκο σχέδιο που στόχο έχει να βγάλει τον Σάιµον από το µυαλό των µαµάδων της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου που κόπτονται να καλοπαντρέψουν τις κόρες τους. Όσο για τη Δάφνη, είναι βέβαιο ότι έτσι θα προσελκύσει κάποιους άξιους επίδοξους μνηστήρες τώρα που ο δούκας την έχει ανακηρύξει ποθητή.

Ωστόσο, καθώς η Δάφνη οδηγεί τον Σάιµον στον ρυθμό του βαλς στον έναν χορό µετά τον άλλο, δυσκολεύεται να θυμηθεί ότι το φλερτ τους είναι µια απάτη. Και καθώς ο κοινωνικός κλοιός στενεύει γύρω τους, η Δάφνη θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Συγγραφέας: Julia Quinn

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Elxis. 

   Το βιβλίο με τίτλο "Ο Δούκας κι Εκείνη" είναι το πρώτο της ρομαντικής σειράς μυθιστορημάτων "Μπρίτζερτον", η οποία αποτελείται συνολικά από 8 βιβλία με κάποιο από τα αδέρφια της ομώνυμης οικογένειας να είναι βασικός χαρακτήρας στο καθένα από αυτά. Στο συγκεκριμένο, κεντρικοί ήρωες είναι η Δάφνη Μπρίτζερτον και ο Σάιμον Μπάσετ. 

   Πρόκειται για ένα ανάλαφρο ανάγνωσμα που σου προσφέρει μία ευχάριστη αναγνωστική εμπειρία. Οι περιγραφές είναι λιτές και σου δίνουν όσα στοιχεία είναι απαραίτητα για να σχηματίσεις μία εικόνα του χώρου εξέλιξης της ιστορίας. Οι διάλογοι είναι ιδιαίτερα απολαυστικοί σε αρκετά σημεία και δίνουν μία έξτρα ζωντάνια στην αφήγηση. Η υπόθεση κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, παρά την προβλεψιμότητά της, και η απλότητα της γραφής της Julia Quinn συμβάλλει στη γρήγορη ανάγνωση. Η επιλογή να ξεκινά το κάθε κεφάλαιο με τα λόγια της Λαίδης Γουίσλνταουν, η οποία αρθρογραφεί ανώνυμα και δημοσιοποιεί κουτσομπολιά για την υψηλή κοινωνία, είναι μία όμορφη πινελιά στο βιβλίο που κρύβει ένα μυστήριο.  

   Οι κεντρικοί ήρωες, Δάφνη και Σάιμον, παρουσιάζονται πλήρως τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Αρχικά, μας δίνονται κάποιες πληροφορίες για την εμφάνισή τους και την προσωπικότητά τους, αλλά υπάρχει και μία σταδιακή αποκάλυψη πληροφοριών γι' αυτούς, ειδικά όσο αφορά τον Σάιμον και το παρελθόν του. Ο ανορθόδοξος τρόπος που αναπτύσσεται η σχέση τους και το πώς αλληλεπιδρούν ο ένας με τον άλλον, κάνουν το βιβλίο πιο ενδιαφέρον.

   Γενικά, το "Ο Δούκας κι Εκείνη" αποτελεί την κατάλληλη επιλογή βιβλίου για να χαλαρώσετε και να νιώσετε καλύτερα. Θα σας ταξιδέψει στην Αγγλία στις αρχές 19ου αιώνα και θα σας προσφέρει μία όμορφη εμπειρία ανάγνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...