Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Μετά το Τέλος (Κριτική Βιβλίου)

 από τη  Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη:
Ο Μαξ και η Πιπ είναι ένα πολύ δεµένο ζευγάρι. Τίποτα δεν µπορεί να τους κλονίσει. Όταν όµως ο γιος τους αρρωστήσει, θα κληθούν να πάρουν µια µοιραία απόφαση: η ζωή του παιδιού τους βρίσκεται στα χέρια τους. Για πρώτη φορά, ο Μαξ και η Πιπ αδυνατούν να συµφωνήσουν. Ο καθένας τους θέλει ένα διαφορετικό µέλλον για τον γιο τους. Και αν µπορούσαν να γίνουν και τα δύο;
Ένας βαθύς στοχασµός στην αγάπη, τον γάµο, το τι σηµαίνει να είναι κανείς γονιός και τις κρίσιµες αποφάσεις που καλούµαστε να πάρουµε, το Μετά το τέλος εξιστορεί το ταξίδι µιας αξέχαστης οικογένειας από την αβάσταχτη απώλεια σε µία ανατρεπτική και λυτρωτική κατάληξη και στη ζωή που είναι προορισµένοι να ζήσουν.

Συγγραφέας: Clare Mackintosh

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 

   Το "Μετά το Τέλος" είναι ένα μυθιστόρημα που θα σας συγκινήσει και θα σας γεμίσει αισιοδοξία. Η Πιπ και ο Μαξ καλούνται να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους και δεν συμφωνούν μεταξύ τους για το τι είναι καλύτερο για τον γιο τους. 

   Η συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ, Clare Mackintosh, επιλέγει να γράψει ένα διαφορετικό είδος από αυτό που την γνωρίσαμε και καταφέρνει να κερδίσει τον αναγνώστη από την αρχή. Ο τρόπος που επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορία είναι πρωτότυπος και δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση. Η πλοκή είναι άλλοτε γρήγορη και άλλοτε πιο αργή, χωρίς να κάνει κοιλιά. Η ιστορία είναι συγκλονιστική, γεμάτη συναισθήματα και γεννά μία αίσθηση ελπίδας. Η θεματολογία είναι αρκετά "βαριά" και προκαλεί μία έντονη συναισθηματική φόρτιση κατά την ανάγνωση. Βέβαια, πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο και το δύσκολο θέμα που πραγματεύεται δεν δυσχεραίνει το πόσο γρήγορα θα το διαβάσει κάποιος.

   Οι κεντρικοί χαρακτήρες, Πιπ και Μαξ, είναι σωστά δομημένοι και πολύπλευροι. Είναι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ "μεγάλο". Όλα αυτά κάνουν εύκολη την ταύτιση μαζί τους, δημιουργούν ένα αίσθημα συμπόνιας αλλά και θαυμασμού προς αυτούς. 

   Γενικά, το "Μετά το Τέλος" είναι ένα βιβλίο που θα σας βάλει σε σκέψεις και ίσως σας κάνει να βρεθείτε και εσείς αντιμέτωποι με το ηθικό δίλημμα των δύο ηρώων. Είναι από αυτά τα μυθιστορήματα που σε απασχολούν για μέρες, μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσής τους, και από αυτά που αξίζει να διαβαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...