Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Η δίκη των 7 του Σικάγου (Κριτική Ταινίας)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Μια ειρηνική διαμαρτυρία κατέληξε σε μία βίαιη σύγκρουση με την αστυνομία. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια από τις πιο περιβόητες δίκες στην ιστορία.

Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen

 Βαθμολογία: 8/10

   "Η δίκη των 7 του Σικάγου" είναι μία δραματική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Κατά τη διάρκεια μίας ειρηνικής διαμαρτυρίας, ξεσπούν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιες συλλήψεις που ακολουθούνται από μία από τις πιο διάσημες δίκες στην ιστορία.

  Πρόκειται για ένα καλογυρισμένο κοινωνικό δράμα που σε απορροφά πλήρως και σε καθηλώνει μπροστά στην οθόνη. Το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινή ιστορία, το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον και αυξάνει την ένταση των συναισθημάτων που σου δημιουργούνται κατά την παρακολούθηση της ταινίας. Σκηνοθετικά και σεναριακά δεν υπάρχει κάτι αρνητικό να ειπωθεί. Ίσως θα μπορούσε να έχει μικρότερη διάρκεια, αν και δεν καταλαβαίνεις το πώς περνούν 2 ώρες. Τα γεγονότα που προβάλλονται σε εκπλήσσουν με αρνητικό τρόπο. Η ταινία ξεκινάει πολύ "δυνατά" και το τέλος κερδίζει τον θεατή και του δημιουργεί ανάμεικτες σκέψεις και συναισθήματα.

   Η επιλογή των ηθοποιών είναι πολύ καλή και οι ερμηνείες τους εξαιρετικές. Οι αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους ήρωες δίνουν στην ταινία ένα επιπλέον ενδιαφέρον και κάνουν το τελικό αποτέλεσμα ακόμη καλύτερο.

   Γενικά, "Η δίκη των 7 του Σικάγου" είναι μία ταινία που απευθύνεται σχεδόν σε όλους και αξίζει να την δεις. Τα όσα προβάλλονται θα σε προβληματίσουν και θα σε βάλλουν στη διαδικασία να σκεφτείς κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα, 50 χρόνια μετά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...