Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Extraction (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Αντίπαλοι ναρκοβαρόνοι. Ένα παιδί που έπεσε θύμα απαγωγής. Οι πιθανότητες σε βάρος του. Η ευκαιρία του για να εξιλεωθεί.
Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Rudhraksh Jaiswal
Βαθμολογία: 6.5/10

   Το "Extraction" είναι μία ταινία δράσης που ενώ δεν αποτελεί κάτι, το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί, κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή από την  αρχή μέχρι το τέλος. Ο έφηβος Όβι πέφτει θύμα απαγωγής από έναν έμπορο ναρκωτικών και ο Τάιλερ αναλαμβάνει τη διάσωσή του.
   Πρόκειται για μια καλογυρισμένη ταινία που την παρακολουθείς χωρίς να βαρεθείς. Ωστόσο, σεναριακά δεν είναι πρωτότυπη, αν και ο τρόπος που τελειώνει είναι ανατρεπτικός.  Περιλαμβάνει αρκετές σκηνές δράσης που σε ορισμένα σημεία αγγίζουν την υπερβολή, κυρίως ως το πώς καταφέρνει ο κεντρικός ήρωας να αντιμετωπίσει τόσους πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα. Οι πυροβολισμοί και η βία είναι δύο στοιχεία που επικρατούν, οπότε αν ανήκετε στους "ευαίσθητους" θεατές δεν είναι κατάλληλη για εσάς.
   Οι κεντρικοί ήρωες Τάιλερ και Όβι, γίνονται συμπαθείς και πολύ πιθανόν είναι να σας δημιουργηθεί ένα αίσθημα συμπόνιας προς αυτούς. Επίσης, παρότι η όλη υπόθεση εξελίσσεται μέσα σε δύο μέρες, μαθαίνουμε διάφορα γι' αυτούς μέσα από τις εξομολογήσεις που κάνουν ο ένας στον άλλον.  Αποτελούν ένα φαινομενικά αταίριαστο δίδυμο που όμως δένει αρμονικά στην οθόνη.
   Γενικά, το "Extraction" είναι μία αξιοπρεπέστατη ταινία δράσης που μπορεί να μην ενθουσιάσει τους θεατές, αλλά σίγουρα δε θα τους απογοητεύσει. Έχει κάποια κλισέ και υπερβολές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ούτε ανιαρό ούτε "κακό".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...