Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

The Valhalla Murders

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ύστερα από έναν στυγνό φόνο στο λιμάνι του Ρέικιαβικ, μια φιλόδοξη αλλά προβληματισμένη ντετέκτιβ αναλαμβάνει να εντοπίσει τον δολοφόνο.
Πρωταγωνιστούν: Nína Dögg Filippusdótti,  Björn Thors
Βαθμολογία: 7.5/10

   Το "The Valhalla Murders" είναι μια αστυνομική σειρά που διαδραματίζεται στην Ισλανδία. Κεντρικοί ήρωες είναι οι ντετέκτιβ Κάτα και Άρναρ που προσπαθούν να βρουν τον δράστη μιας σειράς φόνων. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν μία υπόθεση του παρελθόντος έρχεται στο φως.
   Πρόκειται για ένα σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ με περίπλοκη πλοκή. Κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή, παρότι η ιστορία δεν εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Περιλαμβάνει κάποιες σκληρές σκηνές που σε συνδυασμό με τις σκηνές δράσης εντείνουν την αγωνία για το τι θα ακολουθήσει. Υπάρχουν μικρές ανατροπές καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς, ενώ ο τρόπος που τελειώνει το κάθε επεισόδιο σε κάνει να θέλεις να δεις και το επόμενο. Τα ισλανδικά ονόματα των χαρακτήρων μπορεί αρχικά να σε δυσκολέψουν να τα θυμάσαι, αλλά ο τρόπος που είναι γυρισμένη η σειρά σε βοηθάει να αντιστοιχείς το όνομα με το πρόσωπο.
   Οι χαρακτήρες είναι καλοστημένοι και εκτός από την επαγγελματική ζωή των δύο πρωταγωνιστών παρακολουθούμε και στιγμές από την προσωπική τους ζωή. Συγκεκριμένα, πέρα από την κύρια ιστορία, προβάλλονται και κάποια οικογενειακά ζητήματα που απασχολούν την Κάτα και τον Άρναρ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να τους γνωρίσει καλύτερα.
   Γενικά, το "The Valhalla Murders" είναι μια καλογυρισμένη αστυνομική σειρά, κατάλληλη για όσους αγαπούν τη συγκεκριμένη κατηγορία ταινιών/σειρών. Επίσης, αν απολαμβάνετε να διαβάζετε σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία, τότε είναι πολύ πιθανόν να σας αρέσει. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...