Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Spinning Out (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Μια σκέιτερ με ελπίδες για τους Ολυμπιακούς αγωνίζεται να ισορροπήσει τον έρωτα, την οικογένεια και την εύθραυστη ψυχική υγεία, καθώς το όνειρο της νίκης παγώνει.
Πρωταγωνιστούν: Kaya Scodelario, Evan Roderick, January Jones
Βαθμολογία: 7/10 

   Το "Spinning Out" είναι μία δραματική σειρά με κεντρική ηρωίδα την αθλήτρια πατινάζ, Κατ. Η Κατ, μετά από ένα ατύχημα στον πάγο, δυσκολεύεται να επανέλθει στην προ του ατυχήματος αθλητική της κατάσταση. Παράλληλα, η ψυχική της νόσος αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο που καλείται να αντιμετωπίσει.
   Η σειρά κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή, παρόλο που το σενάριο δεν χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και κάποια πράγματα φαίνεται πώς θα καταλήξουν. Τα δυνατά της στοιχεία είναι ότι προβάλλει ζητήματα όπως το στίγμα για τους ανθρώπους που νοσούν ψυχικά και τον ρατσισμό προς άτομα εξαιτίας της καταγωγής τους. Η πλοκή εξελίσσεται με κανονικούς ρυθμούς και υπάρχουν μερικές αναδρομές στο παρελθόν, όπου παρακολουθούμε γεγονότα από τη ζωή των ηρώων που βοηθούν στην κατανόηση της συμπεριφορά τους στο παρόν. Εντυπωσιακές είναι επίσης, και οι σκηνές που δείχνουν τις χορευτικές φιγούρες των αθλητών στον πάγο.
   Οι χαρακτήρες είναι καλοστημένοι και οι παρελθοντικές αναδρομές συμβάλλουν στο "χτίσιμό" τους και στην  πιο ολοκληρωμένη προβολή τους. Η Κατ ως πρωταγωνίστρια δεν περνάει αδιάφορη και η χημεία της ηθοποιού με τον συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος υποδύεται τον Τζάστιν, είναι πολύ καλή.
   Γενικά, το "Spinning Out" είναι μία σειρά που συνδυάζει το δράμα με το ρομάντζο και αξίζει να την παρακολουήσετε, καθώς θίγει και διάφορα κοινωνικά θέματα. Θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα και το γεγονός ότι περιλαμβάνει αρκετές σκηνές καλλιτεχνικού πατινάζ, ειδικά αν σας αρέσει το άθλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...