Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Θεοί και Δαίμονες - Σύγκρουση (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Μία αρχαία ελληνική συμμαχία.
Μία συμφωνία σφυρηλατημένη στους αιώνες.
Μία αποκάλυψη.
Μία προδοσία.
Μία εκτέλεση.
Και τέσσερις μέρες πριν όλα τα σχέδια καταστραφούν.
Με καταιγιστικούς ρυθμούς εκελίσσεται το δεύτερο βιβλίο της σειράς φαντασίας της Μαρίας Βρυσανάκη "Θεοί και Δαίμονες", με τον υπότιτλο "Σύγρουση", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Η δοκιμασία τελείωσε, αλλά όχι όπως η Μέγκαν Φορμπς θα ήθελε. Δύο από τους φίλους της χάθηκαν και η ίδια προσπαθεί να διαχειριστεί το βάρος της απώλειάς τους, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αποκάλυψη που ποτέ δεν περίμενε.
Ο Ρόναλντ είναι φυλακισμένος και περιμένει την καταδίκη του, γνωρίζοντας πως ο θάνατός του είναι η σωτηρία της Μέγκαν, παρότι εκείνη θα κάνει τα πάντα για να τον ελευθερώσει.
Πώς, όμως, θα τον σώσει, όταν και η ίδια κινδυνεύει από τον Κρέιτον;
Με τον Γκέιλ στο πλευρό της, αναζητούν σωτηρία. Οι δυο τους έρχονται όλο και πιο κοντά, ανακαλύπτουν μαζί νέα μυστικά για τον κόσμο τους αλλά και τους πραγματικούς σκοπούς της δοκιμασίας, ενώ προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να γλιτώσουν τον Ρόναλντ από την εκτέλεση και να φύγουν μακριά.
Όμως, η Μέγκαν και ο Ρόναλντ δεν μπορούν να σωθούν πια.
Γιατί η Δευτέρα Παρουσία είναι κοντά.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ
Συγγραφέας: Μαρία Βρυσανάκη
Βαθμολογία: 5/5
Κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Λυκόφως.

   Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς "Θεοί και Δαίμονες" με τίτλο "Σύγκρουση" η Μέγκαν καλείται να ελευθερώσει τον αδερφό της Ρόναλντ, ενώ παράλληλα κινδυνεύει και η ίδια από τον βασιλιά Κρέιτον. Οι μάχες που πρέπει να δώσει για να παραμένει ζωντανή αυτή και τα αγαπημένα της πρόσωπα είναι πολλές και δύσκολες, αλλά ευτυχώς έχει τον Γκέιλ δίπλα της να τη βοηθά και να τη στηρίζει.
   Η ιστορία συνεχίζεται ακριβώς από το σημείο που την αφήσαμε στο πρώτο βιβλίο. Από τα πρώτα κιόλας κεφάλαια φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα που προκαλεί ένα έντονο αίσθημα αγωνίας στον αναγνώστη. Υπάρχουν αρκετές σκηνές δράσεις, ενώ δε λείπουν και οι ρομαντικές/ερωτικές σκηνές. Η πλοκή άλλοτε τρέχει και άλλοτε κυλάει με κανονικούς ρυθμούς, χωρίς να υπάρχουν σημεία όπου κολλάει. Οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις σε διάφορα σημεία του βιβλίου σε συνδυασμό με τις νέες πληροφορίες που αφορούν τον φανταστικό κόσμο, κάνουν την εμπειρία της ανάγνωσης ακόμη πιο συναρπαστική.
   Οι χαρακτήρες σε σχέση με το προηγούμενο βιβλίο έχουν κάποια εξέλιξη, ενώ υπάρχουν και διαφορετικές ισορροπίες στις σχέσεις μεταξύ τους. Η Μέγκαν και ο Γκέιλ έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο και πολύ καλή χημεία μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, η αλληλεπίδραση της Μέγκαν με κάποιους δευτερεύοντες χαρακτήρες, όπως ο Μέισον, έχει ενδιαφέρον και μερικές φορές έχει αρκετές δόσεις χιούμορ.
   Γενικά, η σειρά "Θεοί και Δαίμονες" είναι μία περιπέτεια φαντασίας που θα σας εκπλήξει και σίγουρα θα την απολαύσετε, όσοι είστε λάτρεις της νεανικής λογοτεχνίας του φανταστικού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...