Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Με τα Μάτια Κλειστά/ Bird Box (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Μία απειλητική αόρατη παρουσία οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην αυτοκτονία. Πέντε χρόνια μετά, μία μητέρα με τα δύο παιδιά της αναζητά απεγνωσμένα ένα ασφαλές μέρος.
Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich
Βαθμολογία: 7/10
Η ταινία του Netflix "Με τα Μάτια Κλειστά" είναι ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο (Bird Box) του Josh Malerman. Ο τρόπος που είναι γυρισμένη σε βάζει αμέσως στο "κλίμα" και σου προκαλεί το αίσθημα ότι συμμετέχεις και εσύ με έναν τρόπο στην ιστορία. Οι αρκετές σκηνές δράσης προκαλούν πολλές φορές αγωνία, ακόμη και άγχος στον θεατή, το ενδιαφέρον του οποίου παραμένει αμείωτο μέχρι το τέλος. Παρά τη μεγάλη διάρκειά της (2 ώρες), την παρακολουθεί κανείς "ευχάριστα", με την έννοια ότι δεν βαριέται, καθώς όλα φαίνεται να κυλούν γρήγορα. Κάτι που ίσως δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, είναι το τέλος, το οποίο θα μπορούσε να είναι πιο "δυνατό" και αντάξιο της υπόλοιπης ταινίας. Όσο αφορά τους ήρωες, δε φαίνεται κάποιος να ξεχωρίζει ως προσωπικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ηθοποιοί δεν αποδίδουν σωστά τους ρόλους τους.
Γενικά, αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την ταινία "Με τα Μάτια Κλειστά", καθώς είναι μία καλή ταινία επιστημονικής φαντασίας, που επιτυγχάνει το στόχο της, δηλαδή να διεγείρει το ενδιαφέρον του θεατή και να τον "κρατήσει" προσηλωμένο στην οθόνη μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...