Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

A Discovery of Witches (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου
Η Diana Bishop, η οποία είναι ιστορικός και μάγισσα, αποκτά πρόσβαση στο βιβλίο Ashmole 782 και γνωρίζει ότι πρέπει να αποκρυπτογραφήσει τα μυστήριά του. Ο αινιγματικός Matthew Clairmont προσφέρεται να την βοηθήσει, αλλά είναι βρικόλακας και οι μάγισσες δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύονται τους βρικόλακες.
Πρωταγωνιστούν: Matthew Goode, Teresa Palmer, Valarie Pettiford
Βαθμολογία: 7,5/10
Η δραματική σειρά με τίτλο "A Discovery of Witches" βασίζεται στην τριλογία βιβλίων "The All Souls" της Deborah Harkness. Είναι μία σειρά που συνδυάζει τα στοιχεία της φαντασίας, του μυστηρίου και του ρομαντισμού. Οι πρωταγωνιστές, καθώς και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, υποδύονται πολύ καλά τους ρόλους τους, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστός. Η σειρά είναι καλογυρισμένη και περιλαμβάνει όμορφες εικόνες από κτήρια μιας παλαιότερης εποχής, ενώ διαδραματίζεται στο σήμερα. Η έναρξη της ιστορίας είναι αρκετά δυναμική, αλλά στη συνέχεια υπάρχει μία μείωση στην "ένταση" των γεγονότων ως προς τον τρόπο που παρουσιάζονται. Δηλαδή, ο θεατής αρκετές φορές μένει με το αίσθημα ότι κάτι λείπει, ένα στοιχείο που θα τον κάνει να προσθέσει τη συγκεκριμένη σειρά στη λίστα με τις αγαπημένες του. Παρόλα αυτά η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα και η ιστορία έχει αρκετό ενδιαφέρον, κάνοντας τον θεατή να θέλει να δει άμεσα και τα επόμενα επεισόδια. Στα αρνητικά της σειράς περιλαμβάνονται τα κλισέ ως προς τις σχέσεις ανάμεσα σε φανταστικά πλάσματα, που έχουμε δει ξανά σε ταινίες όπως το Λυκόφως (Twilight).
Σε γενικές γραμμές το "A Discovery of Witches" είναι μία σειρά που αξίζει να δεις, αν σου αρέσουν το μυστήριο και ο ρομαντισμός ως στοιχεία μιας σειράς ή ταινίας.
*Αποτελείται από 8 επεισόδια των 40 λεπτών.
**Έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...