Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Νέες Κυκλοφορίες Στους Κινηματογράφους (06/12/2018)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

HELL FEST: ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (HELL FEST)

Περίληψη: Η Νάταλι είναι φοιτήτρια και επισκέπτεται την παιδική της φίλη Μπρουκ και την συγκάτοικο της Τέιλορ. Αν ήταν μια οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου τα κορίτσια θα περνούσαν τον χρόνο τους ανάμεσα σε συναυλίες και bar, είναι όμως Halloween , που σημαίνει ότι όπως όλοι θα πάνε στο «Πάρκο του Τρόμου», ένα περιοδεύον Luna Park με τρενάκια του Τρόμου, και ένα σωρό άλλες τρομακτικές δραστηριότητες. Κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμος επισκέπτεται το πάρκο για να ζήσει καλά σκηνοθετημένες τρομακτικές εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Όμως ανάμεσα στο ενθουσιώδες κοινό υπάρχει ένας επισκέπτης που έχει έρθει στο πάρκο για να διασκεδάσει αλλά για να κυνηγήσει. Ενώ ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν μια ακόμα ατραξιόν του Πάρκου κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι στην πραγματικότητα έχουν μπροστά τους έναν εφιάλτη.
Σκηνοθεσία: Gregory Plotkin
Πρωταγωνιστούν: Amy Forsyth, Reign Edwards, Bex Taylor-Klaus

KURSK

Περίληψη: Η ταινία εμπνέεται από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται – για πέντε μέρες – τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης.
Σκηνοθεσία: Thomas Vinterberg
Πρωταγωνιστούν: Léa Seydoux, Colin Firth, Matthias Schoenaerts

MORTAL ENGINES

Περίληψη: Εκατοντάδες χρόνια μετά το τέλος του πολιτισμού μας εξαιτίας ενός καταστροφικού γεγονότος μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα, η Έστερ Σο (Χέρα Χίλμαν), φαίνεται να είναι η μόνη που μπορεί να σταματήσει το Λονδίνο – που πλέον είναι μια γιγαντιαία επιθετική πόλη πάνω σε τροχούς– από το να καταβροχθίσει τα πάντα στο πέρασμά του. Η Έστερ ενώνει τις δυνάμεις της με τον Τομ Νατσγουόρθι (Ρόμπερτ Σίχαν), έναν απόκληρο από το Λονδίνο, και με την Άννα Φανγκ (Τζιχάε) μια επικίνδυνη μα καλόκαρδη εγκληματία με γενναιόδωρη καρδιά.
Σκηνοθεσία: Christian Rivers
Πρωταγωνιστούν: Hera Hilmar, Hugo Weaving, Jihae

Ο ΓΚΡΙΝΤΣ  (THE GRINCH)

Περίληψη: Ο Γκρίντς, ζει μοναχικά μέσα σε μια σπηλιά με μόνη συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ. Εφοδιασμένος με εφευρέσεις και αντικείμενα για τις καθημερινές ανάγκες του, ο Γκρίντς βλέπει τους γείτονές του στο Χούβιλ μόνο όταν του τελειώσουν τα τρόφιμα. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, οι κάτοικοι του Χούβιλ τού χαλάνε την ήρεμη μοναχικότητά του, με τους όλο και πιο μεγάλους, όλο και πιο φωτεινούς, όλο και πιο δυνατούς εορτασμούς τους. Όταν δηλώνουν πως θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα 3 φορές πιο μεγάλα, ο Γκριντς συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξανακερδίσει την ηρεμία του: Αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης και παρέα με τον Μάξ και έναν τάρανδο, να κλέψει τα Χριστούγεννα! Στο μεταξύ, κάτω στο Χούβιλ, η Σίντι-Λου, ένα κορίτσι που λατρεύει τα Χριστούγεννα, σχεδιάζει με τους φίλους της να παγιδεύσει τον Άγιο Βασίλη, έτσι ώστε να τον ευχαριστήσει που βοηθάει την μητέρα της να τα βγάλει πέρα. Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ωστόσο, η καλοσύνη της οδεύει σε σύγκρουση με τον κατεργάρη Γκριντς. Θα καταφέρει η Σίντι-Λου να γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη; Θα καταφέρει ο Γκρίντς να σταματήσει τους κατοίκους του χωριού να σταματήσουν τους εορτασμούς μια και καλή;
Σκηνοθεσία: Yarrow Cheney, Scott Mosier
Δανείζουν τις φωνές τους: Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Rashida Jones

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ (THE FRONT RUNNER)

Περίληψη: Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση του χαρισματικού Γερουσιαστή Hart, που το 1988 είχε κερδίσει τις εντυπώσεις ανάμεσα στους νεαρούς ψηφοφόρους και είχε θεωρηθεί ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος των Δημοκρατικών, όταν η καμπάνια του πέρασε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της αποκάλυψης ότι είχε εξωσυζυγική σχέση. Καθώς ο κίτρινος τύπος άρχισε να αλλοιώνει την πολιτική δημοσιογραφία για πρώτη φορά, ο Γερουσιαστής Hart υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου άφησαν το σημάδι τους στην αμερικανική και διεθνή πολιτική σκηνή.
Σκηνοθεσία: Jason Reitman
Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Vera Farmiga, J.K. Simmons

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ (A PRAYER BEFORE DAWN)

Περίληψη: Βασισμένη στο ομώνυμο best seller, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ, ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Αρνούμενος να πεθάνει στη φυλακή, ο Μπίλι θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι, μια διαδικασία που θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση.
Σκηνοθεσία: Jean-Stéphane Sauvaire
Πρωταγωνιστούν: Joe Cole, Pornchanok Mabklang, Vithaya Pansringarm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...