Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

'Ενα Καλοκαίρι Χωρίς Κανόνες

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περιγραφή: Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως. Αυτό το καλοκαίρι όμως είναι αποφασισμένη να ξαναβγεί στον κόσμο.

Οι καθιερωμένες οικογενειακές διακοπές στο Martha’s Vineyard φαίνονται ιδανική ευκαιρία για να το καταφέρει. Ολόκληρη η οικογένειά της έρχεται για έναν μεγάλο καλοκαιρινό γάμο, και παρόλο που η Μέρεντιθ δεν έχει συνοδό αφού το αγόρι της την παράτησε απροσδόκητα, είναι ενθουσιασμένη που θα πάρει μέρος στο παιχνίδι Assassin (Δολοφόνος) που διοργανώνει η οικογένειά της κατά την εβδομάδα των γαμήλιων εορτασμών. Η Κλερ ανέκαθεν λάτρευε το παιχνίδι αυτό, μια οικογενειακή παράδοση, και η Μέρεντιθ είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη μνήμη της.

Όταν όμως η Μέρεντιθ συμμαχεί στο παιχνίδι με έναν χαριτωμένο κουμπάρο, η προσοχή της αρχίζει να στρέφεται αλλού. Η Μέρεντιθ προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι και να κερδίσει για χάρη της αδελφής της – όμως έχει ξετρελαθεί μ’ εκείνον. Και καθώς προχωράνε οι μέρες, συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και την καρδιά της.

Συγγραφέας: K. L. Walther

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Το μυθιστόρημα με τίτλο "Ένα καλοκαίρι χωρίς κανόνες" είναι ένα ρομαντικό καλοκαιρινό ανάγνωσμα. Ακολουθεί τη Μέρεντιθ και την ευρύτερη οικογένειά της κατά την παραμονή τους στις εξοχικές τους κατοικίες, όπου περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, εν όψει του γάμου της ξαδέρφης της, Σάρα.

    Η ιστορία εξελίσσεται με φόντο ένα ιδανικό καλοκαιρινό τοπίο. Η γραφή είναι ευκολοδιάβαστη, ενώ παράλληλα οι περιγραφές είναι ζωντανές και σου φέρνουν στο νου όμορφες εικόνες. Η πλοκή κινείται με σχετικά γοργούς ρυθμούς και διαρθρώνεται χρονικά με βάση της ημέρες της εβδομάδας. Ο αναγνώστης βιώνει κυρίως ευχάριστα συναισθήματα διαβάζοντας, ενώ δε λείπει και το αίσθημα της συγκίνησης και της νοσταλγίας. Μπορεί να μην υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό αναπάντεχες εξελίξεις ή αγωνιώδεις καταστάσεις, αλλά είναι από τα βιβλία που δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου. 

    Όσο αφορά τους χαρακτήρες του βιβλίου, ο αριθμός τους είναι μεγάλος και όπως είναι φυσικό λίγοι από αυτούς μένουν στη μνήμη σου. Το οικογενειακό δέντρο που υπάρχει στην αρχή είναι ιδιαίτερα βοηθητικό, αν και δεν είναι απαραίτητο για την κατανόηση της ιστορίας, αφού η υπόθεση επικεντρώνεται στη Μέρεντιθ και σε αυτούς που συναναστρέφονται άμεσα μαζί της. Η συγγραφέας έχει δημιουργήσει μοναδικούς και αγαπητούς ήρωες, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μία βιασύνη στο χτίσιμο της σχέσης της κεντρικής ηρωίδας με έναν χαρακτήρα που γνωρίζει στην αρχή των διακοπών. Βέβαια μοιάζουν ταιριαστοί σχεδόν από την πρώτη στιγμή και είναι εμφανής η χημεία που υπάρχει μεταξύ τους.

    Ολοκληρώνοντας, το "Ένα καλοκαίρι χωρίς κανόνες" είναι το απόλυτο ανάγνωσμα του καλοκαιριού. Θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας απορροφήσει στις σελίδες του. Αν σας αρέσουν οι ανάλαφρες ρομαντικές ιστορίες, αποτελεί μία καλή επιλογή για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...