Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Mexican Gothic (Kριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Μια νεαρή κοσμική ανακαλύπτει τα στοιχειωμένα μυστικά ενός παλιού αρχοντικού στο Μεξικό της δεκαετίας του 1950.

Το πολυαναμενόμενο best seller της Silvia Moreno-Garcia είναι μια προκλητική, ηλεκτρισμένη ιστορία τρόμου τοποθετημένη σε μια σκοτεινή έπαυλη στο Μεξικό της δεκαετίας του ’50. Η Moreno-Garcia, της οποίας η γραφή προσομοιάζει με το στιλ των Daphne du Maurier και Guillermo del Toro, πειραματίζεται με τη φόρμα των gothic θρίλερ χτίζοντας μια στοιχειωτική αφήγηση γύρω από τους αινιγματικούς χαρακτήρες των πρωταγωνιστών.

Συγγραφέας: Silvia Moreno-Garcia

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο.* 

    Το "Mexican Gothic" είναι ένα σκοτεινό μυθιστόρημα που έχει έντονο το στοιχείο του υπερφυσικού. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα βιβλίο τρόμου που έχει μπόλικο μυστήριο και σασπένς. Κεντρική ηρωίδα είναι η Νοεμί, η οποία επισκέπτεται την έπαυλη όπου μένει η ξαδέρφη της, καθώς λαμβάνει ένα γράμμα από αυτήν που την κάνει να ανησυχεί. Από την αρχή καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και τα όσα ακολουθούν δε θα μπορούσε ποτέ να τα φανταστεί.

    Η συγγραφέας χτίζει την πλοκή σταδιακά και με σταθερούς ρυθμούς. Υπάρχουν σημεία, κυρίως προς το τέλος, που οι εξελίξεις τρέχουν. Η ιστορία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτότυπη, αλλά μοιάζει να έχει την αξία του κλασικού. Η υπόθεση λαμβάνει χώρα σε μια έπαυλη στο Μεξικό τη δεκαετία του '50. Οπότε ο χώρος και ο χρόνος των γεγονότων του μυθιστορήματος, το κάνουν ατμοσφαιρικό και σαγηνευτικό για τον αναγνώστη. Υπάρχουν μερικές σκηνές αρκετά ανατριχιαστικές που είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να διαβάζουν τέτοιου είδους βιβλία. 

    Η Νοεμί είναι από τις ηρωίδες που σε κερδίζουν σχεδόν αμέσως. Έχει μία δυναμική προσωπικότητα και είναι πολύ θαρραλέα, καθώς δε σταματά να προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της, ακόμη και όταν όλα μοιάζουν χαμένα. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες του βιβλίου είναι καλά δομημένοι, αλλά ίσως ο αναγνώστης δυσκολευτεί να θυμάται τα ονόματά τους. Βέβαια, αυτό δεν επηρεάζει την κατανόηση της πλοκής.

    Γενικά, το "Mexican Gothic" είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει τον τρόμο, τη φαντασία και το μυστήριο. Είναι αγωνιώδες, συναρπαστικό και ενδιαφέρον. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να διαβαστεί από όλους. Πάντως αν προτιμάτε το συγκεκριμένο είδος βιβλίων, αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία και να το διαβάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...