Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Eternals (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Η ταινία “Eternals" των Marvel Studios καλωσορίζει μια ενθουσιώδη νέα ομάδα Υπερηρώων του MCU. Η επική ιστορία που διατρέχει χιλιάδες χρόνια, έχει για πρωταγωνιστές μια ομάδα αθάνατων ηρώων που αναγκάζονται να αποκαλυφθούν ώστε να συνεργαστούν εκ νέου ενάντια στον παλαιότερο εχθρό της ανθρωπότητας, τους "The Deviants".

Πρωταγωνιστούν: Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek

Βαθμολογία: 7/10 

    Η ταινία "Eternals" είναι μία περιπέτεια φαντασίας με πολλή δράση και εντυπωσιακές σκηνές. Μία ομάδα αθάνατων ηρώων βρίσκεται στη Γη χιλιάδες χρόνια με σκοπό την προστασία των ανθρώπων. Όταν οι "Deviants" -ο μεγαλύτερος εχθρός τους- κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, οι ήρωες αυτοί ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για να τους αντιμετωπίσουν.

    Η ταινία βλέπετε ευχάριστα και διασκεδάζει τον θεατή. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που είναι εντελώς διαφορετικά. Η πλοκή κινείται σχετικά γρήγορα και κρύβει κάποιες ανατροπές που γίνονται φανερές κυρίως προς το τέλος. Τα εφέ είναι εξαιρετικά και κερδίζουν τις εντυπώσεις, παρότι η πλοκή θα μπορούσε να είναι λίγο πιο περίπλοκη και πρωτότυπη. Οπότε, αυτό το "έλλειμμα" στην ιστορία, αναπληρώνεται κατά κάποιο τρόπο από τα εφέ, αλλά και από τις χιουμοριστικές σκηνές, οι οποίες προσφέρουν απλόχερα γέλιο.

    Οι πρωταγωνιστές είναι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο καθένας από αυτούς έχει τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Ως ήρωες και ηρωίδες έχουν χημεία μεταξύ τους που γίνεται φανερή στη μεγάλη οθόνη. Άλλωστε, η επιλογή των ηθοποιών είναι από τα δυνατά σημεία της ταινίας.  

    Γενικά, την ταινία "Eternals" θα την ευχαριστηθούν οι φαν των ταινιών της Marvel. Μπορεί να μην είναι από τις καλύτερες του είδους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...