Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Λάμψη στο Σκοτάδι (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Πάμε τώρα να συναντήσουμε τον Λίλγια… Μας περιμένει ήδη, εκεί μπροστά, στο σκοτάδι… Τον βλέπετε, έτσι δεν είναι; Απλώς συνεχίστε να περπατάτε και θα τον βρείτε σύντομα, σας το υποσχόμαστε. Είναι εκεί, λάμποντας και περιμένοντάς σας… Πιάστε το χέρι του και θα λάμψετε κι εσείς στο σκοτάδι!

Σε αυτήν την επετειακή έκδοση για τα είκοσι χρόνια της πλούσιας σε ύλη ιστοσελίδας των θαυμαστών του Stephen King Βιβλιοθήκη Λίλγια, θα βρείτε μια συναρπαστική ανθολογία διηγημάτων, ιδανική για κάθε οπαδό της λογοτεχνίας τρόμου. Έχοντας στο δυναμικό του ένα ανατριχιαστικό διήγημα του Stephen King που δεν έχει συμπεριληφθεί σε καμία προηγούμενη συλλογή έργων του, το Λάμψη στο σκοτάδι είναι μια αλησμόνητη ανθολογία τρόμου με την υπογραφή μερικών από τους γνωστότερους και πιο ταλαντούχους συγγραφείς του είδους, όπως, μεταξύ άλλων, οι Κλάιβ Μπάρκερ, Γιον Αϊβίντε Λίντ-κβιστ και Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο.* 

    Το βιβλίο με τίτλο "Λάμψη στο Σκοτάδι", το οποίο επιμελείται ο Χανς-Όκε Λίλγια, αποτελεί μία συλλογή ιστοριών τρόμου που είναι γραμμένες από γνωστούς συγγραφείς του είδους. Ανατριχίλα, αγωνία και σκοτεινή ατμόσφαιρα είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις ιστορίες αυτές.

    Η κάθε μικρή ιστορία είναι γραμμένη και από διαφορετικό συγγραφέα. Ανάμεσά στους συγγραφείς περιλαμβάνονται τα ονόματα των Stephen King, Edgar Alan Poe και Clive Barker. Ο αναγνώστης θα βιώσει διάφορα συναισθήματα διαβάζοντάς τες και θα ξεχωρίσει μερικές από αυτές ως αγαπημένες του. Παρόλο που ανήκουν όλες στο είδος του τρόμου, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που τις διαφοροποιούν. Για παράδειγμα, κάποιες είναι σύγχρονος και άλλες πιο παλιές ή κάποιες έχουν το στοιχείο του υπερφυσικού και κάποιες όχι. Προσωπικά μου αρέσαν λίγο περισσότερο οι παρακάτω: "Ο μπλε αεροσυμπιεστής: Μια ιστορία φρίκης", "Το δίκτυο" και "Ο μαγνήτης της φωτίας".

    Οι χαρακτήρες του βιβλίου, όπως είναι προφανές, είναι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους. Μερικοί από αυτούς είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που περιγράφονται από κάτι το απόκοσμο. Αυτή η ποικιλία κάνει την ανάγνωση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

    Γενικά, "Η Λάμψη στο Σκοτάδι" είναι ένα ατμοσφαιρικό ανάγνωσμα με μπόλικες δόσεις τρόμου. Είναι μία καλή επιλογή για όσους αγαπούν το είδος. Θα τους προσφέρει μία απολαυστική αναγνωστική εμπειρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...