Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Ο Θησαυρός της Δαμασκού (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου

 

Περίληψη: Βρισκόμαστε στο έτος 674 μ.Χ. Τα πλοία του χαλίφη Μωαβία Α΄ έχουν περικυκλώσει την Κωνσταντινούπολη και απειλούν να την πολιορκήσουν. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ΄ χρειάζεται χρήματα για να εξασφαλίσει την επιτυχημένη άμυνα της πόλης, γι’ αυτό και δίνει μια σημαντική αποστολή στον έμπιστό του, στρατιώτη Αστέριο. Εκείνος κι ο εκ γενετής μουγκός του ξάδερφος, ταξιδεύουν στην αραβοκρατούμενη, πλέον, Δαμασκό, για να επιστρέψουν στον αυτοκράτορά τους έναν θησαυρό. Σύμμαχός τους στη δύσκολη αυτή αποστολή γίνεται η κόρη του χαλίφη, Ααζίν, μια νεαρή κοπέλα με υψηλές γνώσεις και ικανότητες. Η αποστολή τους θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη μόλις μπουν στον δρόμο τους φαντάσματα του παρελθόντος. Οι ανίδεοι Ρωμαίοι θα μάθουν με αιματηρό τρόπο την πραγματική ιστορία της δυναστείας των Ομεϋαδών και θα κληθούν να προστατέψουν τη σουλτάνα Ααζίν από θανάσιμους εχθρούς.

Όλοι τους, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, θα χρειαστεί να διασχίσουν δύσβατα μονοπάτια για να επιβιώσουν από κάθε δοκιμασία που μπαίνει στο διάβα τους. Σύντροφοί τους αξίες κι ιδανικά, αλλά και μια θεϊκή βοήθεια. Στο τέλος θα καταφέρει ο καθένας τους να βρει τον δικό του θησαυρό.

Συγγραφέας: Δανάη Ιμπραχήμ

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

 "Ο θησαυρός της Δαμασκού: Το Παιχνίδι των Θεών" είναι ένα βιβλίο που ανήκει στη λογοτεχνία του φανταστικού, ενώ παράλληλα έχει και μερικά στοιχεία ιστορικού μυθιστορήματος. Βρισκόμαστε στο 674 μ.Χ. όπου οι χριστιανοί Αστέριος και Σπανός αναλαμβάνουν μία αποστολή που τους ανατέθηκε από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Δ'. Η σουλτάνα Ααζίν προθυμοποιείται να τους βοηθήσει, οπότε βάζοντας στην άκρη την έχθρα μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων οι τρεις τους αναζητούν μαζί έναν θησαυρό.

  Πρόκειται για ένα συναρπαστικό και καλογραμμένο ανάγνωσμα γεμάτο περιπέτεια και εκπλήξεις. Η αφήγηση έχει καλή ροή, με την πλοκή να εξελίσσεται κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου. Η υπόθεση κρατάει το ενδιαφέρον για ανάγνωση και οι αποκαλύψεις που είναι διάσπαρτες, και όχι μόνο στο τέλος, σε κάνουν να ανυπομονείς για τη συνέχεια. Το στοιχείο του φανταστικού γίνεται φανερό κυρίως μέσα από κάποιες ικανότητες μερικών ηρώων. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο έντονο, μιας και πρόκειται για βιβλίο φαντασίας. 

   Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται σταδιακά και οι προσωπικότητες τους χτίζονται σε όλο το βιβλίο, καθώς μαθαίνεις νέες πτυχές τους ακόμη και στα τελευταία κεφάλαια. Η χημεία μεταξύ του Αστέριου, της Ααζίν και του Σπανού αποτυπώνεται με εξαιρετικό τρόπο στο χαρτί. Παράλληλα, οι διάλογοι μεταξύ τους, κυρίως ανάμεσα στον Αστέριο και την Ααζίν, είναι από τα πιο απολαυστικά κομμάτια του βιβλίου.

   Γενικά, «Ο θησαυρός της Δαμασκού: Το Παιχνίδι των Θεών» είναι χορταστικό και απολαυστικό μυθιστόρημα με υπέροχους χαρακτήρες. Διαβάστε το, είτε είστε λάτρεις των βιβλίων φαντασίας είτε όχι. Θα σας χαρίσει ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Η Εκδίκηση του Κριού (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου  Περιγραφή: Η ξαφνική επιστροφή του Μπρόγκαν Ράμσεϊ στη ζωή της Λίντια ντε Χάβιλαντ θα αλλάξει για πάντα τα δεδ...