Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Το Ένστικτο (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Θέλεις να σπάσεις την κατάρα που βαραίνει τις γυναίκες της οικογένειάς σου. Ελπίζεις πως αυτή τη φορά όλα θα είναι διαφορετικά. Εσύ θα τα καταφέρεις. Θα είσαι στοργική και θερμή, η κόρη σου θα αποζητά την παρουσία σου. Οι δυο σας θα είστε ομάδα!
Η Μπλάιθ Κόνορ είναι αποφασισμένη. Θα είναι η ιδανική μητέρα για την κόρη της. Θα είναι ακριβώς αυτό που δεν ήταν για εκείνην η δική της μητέρα. Από τις πρώτες μέρες όμως της μητρότητας το όνειρο γίνεται κομμάτια. Κάτι μοιάζει να μην πηγαίνει καλά. Είναι το παιδί της σαν όλα τα άλλα παιδιά; Κι αν ναι, εκείνη γιατί δεν το βλέπει έτσι; Τι είναι αλήθεια και τι προϊόν της φαντασίας της;
Το ένστικτο είναι ένας λογοτεχνικός άθλος που διαβάζεται με μιαν ανάσα. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που αμφισβητεί όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ακόμα και των πιο κοντινών.

Συγγραφέας: Ashley Audrain

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.* 

   "Το Ένστικτο" της Ashley Audrain είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που έχει ως βασική θεματολογία τους οικογενειακούς δεσμούς, πιο συγκεκριμένα τη σχέση ανάμεσα σε μάνα και κόρη. Η Μπλάιθ Κόνορ θέλει να είναι η καλύτερη μητέρα για την κόρη της και να της προσφέρει ό,τι δεν της έδωσε η δική της μητέρα.

   Τα μικρά κεφάλαια σε συνδυασμό με τη λιτή γραφή κάνουν το βιβλίο ένα πολύ γρήγορο ανάγνωσμα. Τα συναισθήματα που σου προκαλεί είναι περίεργα και κατά κύριο λόγο αρνητικά, ενώ δε λείπουν και οι σκληρές περιγραφές. Παρόλα αυτά, δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις, καθώς σε απορροφά πλήρως. Η πλοκή κινείται στο παρόν στο μεγαλύτερο μέρος της αφήγησης, ενώ υπάρχουν και αναδρομές στο παρελθόν που αφορούν τη μητέρα και τη γιαγιά της Μπλάιθ. Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου, αλλά αυτό δεν επηρεάζει ούτε το ενδιαφέρον για ανάγνωση ούτε σε αφήνει με μια αίσθηση ανικανοποίητου στο τέλος.  

   Η συγγραφέας εστιάζει στο χτίσιμο του χαρακτήρα της Μπλάιθ. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες δεν περιγράφονται ούτε παρουσιάζονται λεπτομερώς, αλλά πλαισιώνουν με τον κατάλληλο τρόπο την κεντρική ηρωίδα. Οι εντυπώσεις που δημιουργεί η Μπλάιθ στον αναγνώστη είναι ανάμεικτες και εναλλάσσονται αρκετά συχνά. Αυτό την κάνει ενδιαφέρουσα ως χαρακτήρα. 

   Γενικά, "Το Ένστικτο" είναι ένα βιβλίο που σε μαγνητίζει από την πρώτη κιόλας σελίδα. Είναι μία καλή επιλογή για όσους διαβάζουν θρίλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

'Ενα Καλοκαίρι Χωρίς Κανόνες

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως....