Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

The Black Flamingo (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: A boy comes to terms with his identity as a mixed-race gay teen - then at university he finds his wings as a drag artist, The Black Flamingo. A bold story about the power of embracing your uniqueness. Sometimes, we need to take charge, to stand up wearing pink feathers - to show ourselves to the world in bold colour.

Συγγραφέας: Dean Atta

Βαθμολογία: 4/5 

*Το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.* 

   Το βιβλίο με τίτλο "The Black Flamingo" αφηγείται την ιστορία του Michael και τα θέματα που τον απασχολούν κατά την αναζήτηση της ταυτότητάς του. Η ιστορία ξεκινά από την παιδική του ηλικία και ολοκληρώνεται στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του.

    Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που σου προκαλεί πολύ θετικές εντυπώσεις από τον πρωτότυπο τρόπο που αποτυπώνεται η ιστορία. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την πρωτοπρόσωπη αφήγηση και ανάμεσα στο κείμενο παρεμβάλει κομμάτια ποίησης και μικρά σκίτσα. Η γραφή είναι απλή, με τη θεματολογία να είναι αυτή που κερδίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το βασικό του θέμα είναι η διαφορετικότητα, η οποία προσεγγίζεται μέσα από την  προσπάθεια του Michael να βρει το ποιος πραγματικά είναι και τις δυσκολίες που συναντά κατά τη διάρκεια αυτής. Επίσης, τονίζεται το πόσο σημαντική είναι η στήριξη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος. Κατά την ανάγνωση βιώνεις μία πληθώρα συναισθημάτων και είναι από αυτά τα βιβλία που δε θέλεις να σταματήσεις να τα διαβάζεις.

   Ο Michael ως κεντρικός ήρωας είναι από αυτούς που γίνονται αμέσως αγαπητοί. Είναι καλόκαρδος, έχει χιούμορ και, το πιο σημαντικό, στηρίζει τα "θέλω" του. Η επαφή με τα συναισθήματα και τις σκέψεις του δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μάθει όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του και να καταλάβει τη συμπεριφορά του.

   Γενικά, το "The Black Flamingo" είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που εστιάζει σε πολύ σημαντικά ζητήματα. Είναι ένα βιβλίο που σίγουρα αξίζει να το διαβάσεις. Θα σε ψυχαγωγήσει, θα σε προβληματίσει και θα σου μάθει πολλά.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...