Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Road Trip (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη:
Είμαι ο Άνταμ.

Και είμαι η Κέιτ.

Εκείνη μένει σε έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς και εγώ στο βόρειο Λος Άντζελες.

Είναι ντράμερ, με τατουάζ στο χέρι και σκουλαρίκι στο χείλος. Πολύ διαφορετικός, εξωτερικά και εσωτερικά, απ’ όσους έχω συναντήσει έως τώρα.

Είναι περιτριγυρισμένη από κόσμο, όμως φαίνεται τόσο μόνη.

Τον γνώρισα σε ένα κλαμπ και όλα ξεκινούν εκεί.

Την επόμενη μέρα έχουμε αποκλειστεί από την κακοκαιρία και μου αποκαλύπτει πως έχει αγόρι.

Φεύγω από το σπίτι του πιστεύοντας ότι δεν θα τον δω ποτέ ξανά.

Τις μέρες που ακολουθούν προσπαθώ να μην την σκέφτομαι, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.

Φεύγω από το σπίτι του πιστεύοντας ότι δεν θα τον δω ποτέ ξανά.

Ένα ταξίδι που δεν ήθελα να κάνω, αλλά έπρεπε να βοηθήσω τον κολλητό μου.

Δύο μέρες ταξιδιού, έξι πολιτείες και πολλές ώρες μόνη μαζί του.

Είναι αμήχανα… στην αρχή.

Με κάνει να γελάω και με μαθαίνει πως αξίζει να ρισκάρεις για τα όνειρά σου.

Με κάνει να πάρω πίσω τον σημαντικότερο όρκο μου.

Μία βδομάδα που αλλάζει τα πάντα.

Μία βδομάδα που αλλάζει τα πάντα.

Συγγραφέας: Τατιάνα Τζινιώλη

Βαθμολογία: 5/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

   Το "Road Trip" είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα που η υπόθεσή του εξελίσσεται στο Λος Άντζελες. Κεντρικοί ήρωες είναι η Κέιτ και ο Άνταμ, οι οποίοι μένουν σε δύο διαφορετικές περιοχές της πόλης και προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς "κόσμους". Γνωρίζονται ένα βράδυ σε ένα κλαμπ και έτσι ξεκινά η ιστορία τους.

   Η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία με τη χρήση του πρώτου προσώπου και εναλλαγή ανάμεσα στους αφηγητές (Κέιτ και Άνταμ), όπως άλλωστε συνηθίζεται στα ρομαντικά μυθιστορήματα. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης έρχεται σε άμεση επαφή με τις σκέψεις και τα συναισθήματα και των δύο ηρώων, και παρακολουθεί τα γεγονότα και από τις δύο πλευρές. Τα στοιχεία του ρομάντζου και οι ερωτικές σκηνές βρίσκονται σε ισορροπία και το βιβλίο δε γίνεται σε κανένα σημείο γλυκανάλατο, κουραστικό ή βαρετό. Αντίθετα, διαβάζεται με ενδιαφέρον, γρήγορα και ευχάριστα. Οι σελίδες του σε απορροφούν στην ανάγνωση και δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει ο χρόνος. 

   Οι δύο βασικοί χαρακτήρες του βιβλίου, Άνταμ και Κέιτ, παρουσιάζονται στον αναγνώστη με ολοκληρωμένο τρόπο, καθώς γίνεται περιγραφή τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χαρακτηριστικών τους. Επίσης, η σχέση τους χτίζεται σταδιακά και έχει τα πάνω της και τα κάτω της, ενώ με την ολοκλήρωση του βιβλίου καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που τους κάνει ταιριαστούς.

   Γενικά, το "Road Trip" είναι ένα συναρπαστικό και γλυκό μυθιστόρημα γεμάτο "φρεσκάδα" και όμορφες εικόνες. Σε ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες του και σου προκαλεί μόνο θετικά συναισθήματα. Οι φαν του είδους θα το λατρέψουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...