Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Soul (Κριτική Ταινίας)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη: Αφού έκλεισε μια συμφωνία για μία συναυλία που περίμενε χρόνια, ένας πιανίστας της τζαζ βρίσκεται ξαφνικά παγιδευμένος σε μία διάσταση ανάμεσα στη γη και στην μετά θάνατον ζωή.

Δανείζουν τις φωνές τους: Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton

Βαθμολογία: 9/10

   Η νέα παιδική animation ταινία των Disney και Pixar "Soul" παρουσιάζει την ιστορία του Joe, ενός πιανίστα της τζαζ από την Νέα Υόρκη. Ο Joe έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του, προσπαθώντας να κάνει καριέρα ως μουσικός. Όταν επιτέλους δέχεται πρόταση για να συμμετέχει σε μία συναυλία, νιώθει πολύ χαρούμενος. Αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια, καθώς κάτι συμβαίνει και ξαφνικά βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα αλλόκοτο μέρος που βρίσκεται ανάμεσα στη γη και στη μετά θάνατον ζωή.

   Πρόκειται για μία ταινία με εξαιρετικά γραφικά. Έχει δοθεί προσοχή ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι αρκετές οι σκηνές που μοιάζουν πραγματικές και όχι animated. Ο τρόπος που εξελίσσεται η πλοκή σε συνδυασμό  με την ιστορία, προσφέρουν στον θεατή ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δεν αφήνει την προσοχή να διασπαστεί από την οθόνη ούτε στιγμή. Τα μηνύματα ζωής που περνάει η ταινία και τα βαθύτερα νοήματα που κρύβονται σε φαινομενικά απλούς διαλόγους μεταξύ των ηρώων, είναι αυτά που την κάνουν ξεχωριστή και την βάζουν στην καρδιά όποιου την παρακολουθήσει.

   Ο Joe είναι ένας προσιτός και γλυκός ήρωας που δε σταματά να κυνηγάει το όνειρό του. Στη διάσταση που μεταφέρεται γνωρίζει την 22, μία ψυχή, η οποία δε θέλει να ακολουθήσει τους κανόνες και να προσαρμοστεί στις νόρμες. Οι δύο τους συνθέτουν ένα φοβερό ντουέτο και δεν λείπουν οι στιγμές που προκαλούν γέλιο στον θεατή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Joe αντιπροσωπεύει το ενήλικο κοινό, ενώ η 22 τα παιδιά και τους εφήβους.

  Γενικά, η ταινία "Soul" είναι μία γλυκόπικρη ταινία που συνδυάζει το δράμα και την κωμωδία, και σε κάνει να σκεφτείς για το τι πραγματικά αξίζει και έχει νόημα στη ζωή. Είναι κατάλληλη τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...