Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Τα Σταφύλια της Οργής - Τόμος Β (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περίληψη:
"Κι η Αμερική, μη νομίζεις πως είναι και τόσο μεγάλη. Δεν υπάρχει χώρος για μένα και για σένα, για τους όμοιούς μου και για τους όμοιούς σου, δε χωράνε μαζί πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια χώρα, δε χωράνε κλέφτες και τίμιοι άνθρωποι μαζί, ούτε η πείνα μαζί με το πάχος."

Συγγραφέας: John Steinbeck

Βαθμολογία: 5/5 

    “Τα σταφύλια της οργής” είναι ένα κλασικό μυθιστόρημα που παραμένει επίκαιρο ακόμη και σήμερα. Στον Β’ τόμο συνεχίζεται η περιπέτεια της οικογένειας Τζόουντ, η οποία αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον άφησε το σπίτι της με σκοπό να εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια.

    Ο τρόπος που περιγράφονται οι δυσκολίες που συναντούν οι ήρωες στο διάβα τους είναι ρεαλιστικός και παραστατικός. Η αφήγηση πολλές φορές συγκινεί και συγκλονίζει τον αναγνώστη. Τα θέματα του βιβλίου, όπως είναι η κοινωνική ανισότητα και η μετανάστευση, ενώ είναι βαρυσήμαντα, προσεγγίζονται με απλότητα, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία τους. Ο συγγραφέας καταφέρνει να περάσει πολλά μηνύματα μέσα από τους διαλόγους ανάμεσα σε καθημερινούς ανθρώπους. 

    Οι χαρακτήρες του βιβλίου που τους έχουμε γνωρίσει ήδη από τον Α’ τόμο, έχουν κάτι που τους ξεχωρίζει και τους δίνει έναν δικό τους ρόλο στην ιστορία. Σκοπός μάλλον είναι να υπάρχει μία ποικιλία από ήρωες, ώστε να αντιπροσωπεύεται καλύτερα η κοινωνία. 

    Γενικά, Τα Σταφύλια της Οργής είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί. Θα σας προβληματίσει και θα σας συγκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...