Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

A Court of Wings and Ruin (Κριτική Βιβλίου)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: She has left the Night Court - and her Hogh Lord - and is playing a deadly game of deceit. In the Spring Court, Tamlin is makin deals with the invading king threatening to bring Prythian to its knees and Feyre is determined to uncover his plans. But to do so she must weave a web of lies, and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well.

As mighty armies grapple for power, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords - and hunt for allies in unexpected places.

Συγγραφέας: Sarah J. Maas

Βαθμολογία: 5/5

*Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.*

   Το "A Court of Wings and Ruin" είναι μία περιπέτεια φαντασίας με κεντρική ηρωίδα την Feyre. Με τον πόλεμο να είναι προ των πυλών, η Feyre προσπαθεί να καταλάβει ποιοι θα είναι οι πραγματικοί της σύμμαχοι στη μάχη που θα ακολουθήσει.

    Το βιβλίο είναι γεμάτο δράση, ανατροπές και σασπένς, με το ενδιαφέρον του αναγνώστη να παρανένει σταθερό μέχρι το τέλος. Ωστόσο, δεν λείπουν και τα σημεία που οι ρυθμοί πέφτουν και η πλοκή κυλάει λίγο πιο αργά. Βέβαια, η περιπλοκότητα της πλοκής επιβάλλει κατά κάποιον τρόπο την ύπαρξη αυτών των αποσπασμάτων, ώστε να δοθούν εξηγήσεις και πληροφορίες για διάφορα θέματα. Η συγγραφέας, αν και βρισκόμαστε στο τελευταίο βιβλίο της σειράς, εξακολουθεί να χτίζει τον φανταστικό της κόσμο. Η γραφή της είναι απλή και κατανοητή, χωρίς υπερβολές. Καταφέρνει να κερδίσει το αναγνωστικό κοινό με τις εξαιρετικές περιγραφές της, τους καλογραμμένους διαλόγους και την συναρπαστική ιστορία της.

   Όσο αφορά τους χαρακτήρες, παρατηρείται μία εξέλιξη σε αυτούς σε σχέση με το πρώτο βιβλίο, με την αλλαγή να είναι πιο έντονη στην περίπτωση της Feyre. Ως κεντρική ηρωίδα έχει κάποια "καλά" χαρακτηριστικά που την κάνουν κατά κάποιο τρόπο ιδανική πρωταγωνίστρια, αλλά δεν λείπουν και τα "αρνητικά" στοιχεία στην προσωπικότητά της. Η S.J. Maas παρουσιάζει όλους τους χαρακτήρες από όλες τις πλευρές τους και δεν "ωραιοποιεί" ή "εξιδανικεύει" κάποιον από αυτούς. 

   Γενικά, η σειρά βιβλίων "A court of thorns and roses" είναι μία από αυτές που αξίζει να διαβάσουν οι λάτρεις της νεανικής φαντασίας. Συνδυάζει τη δράση, την περιπέτεια και το ρομάντζο με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...