Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Enola Holmes (Κριτική Ταινίας)

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Αναζητώντας τη χαμένη μητέρα της, η έφηβη Ενόλα Χολμς προσπαθεί να ξεπεράσει σε ευφυΐα τον μεγάλο της αδερφό Σέρλοκ, και να βοηθήσει έναν λόρδο που το 'σκασε.

Πρωταγωνιστούν: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin

Βαθμολογία: 7/10

   Η ταινία με τίτλο "Enola Holmes" είναι μία περιπέτεια μυστηρίου με βασική ηρωίδα την μικροτερη αδερφή των Σέρλοκ και Μάικροφτ Χολμς. Η Ενόλα ζει με τη μητέρα της, όταν μία μέρα αυτή εξαφανίζεται. Έτσι, η Ενόλα ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησής της.

   Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα και η ταινία παρακολουθείται ευχάριστα καθ' όλη τη διάρκειά της. Ωστόσο, δεν έχει κάτι το ανατρεπτικό και το πρωτότυπο. Η σκηνοθεσία είναι ιδιαίτερη, καθώς η Ενόλα απευθύνει τον λόγο στους θεατές και η φωτογραφία είναι εξαιρετική. Υπάρχουν αρκετές σκηνές που εντυπωσιάζουν, ενώ υψηλή είναι και η ποιότητα των σκηνικών και των κουστουμιών.

   Ένα από τα καλύτερα στοιχεία της ταινίας είναι το σύνολο των ηθοποιών. Την Ενόλα υποδύεται η Millie Bobby Brown, την οποία γνωρίσαμε από τη σειρά Stranger Things. Αποδίδει τον χαρακτήρα της δυναμικής και γενναίας Ενόλα με εξαιρετικό τρόπο. Όσο αφορά την Ενόλα ως προσωπικότητα, γίνεται αμέσως συμπαθής και την νιώθεις πολύ κοντά σου, εξαιτίας του τρόπου που είναι γυρισμένη  η ταινία.

   Γενικά, η "Enola Holmes" είναι μία καλογυρισμένη ταινία με καλό cast, κατάλληλη για να περάσετε χαλαρά και διασκεδαστικά τον χρόνο σας.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...