Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ο Ξένος (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ο Ξένος εμφανίζεται από το πουθενά, ίσως σε ένα μπαρ ή στο πάρκινγκ ή στο σουπερμάρκετ. Δεν ξέρεις την ταυτότητά του ούτε τα κίνητρά του. Οι πληροφορίες του όμως είναι απολύτως βάσιμες. Σου ψιθυρίζει λίγα λόγια στ’ αυτί και εξαφανίζεται, ο κόσμος σου όμως γίνεται κομμάτια…
Ο Άνταμ Πράις έχει πολλά να χάσει: έναν άνετο γάμο με μια όμορφη γυναίκα, δύο υπέροχα παιδιά και όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του Αμερικάνικου Ονείρου – μεγάλο σπίτι, καλή δουλειά.
Τότε εμφανίζεται ο Ξένος και το συγκλονιστικό μυστικό που του αποκαλύπτει για τη γυναίκα του διαλύει για πάντα την ψευδαίσθηση της τέλειας αυτής ζωής… Όμως ο Άνταμ θα κληθεί να αναμετρηθεί με κάτι πολύ μεγαλύτερο από τη συζυγική προδοσία για να σώσει κάτι πολύ περισσότερο από την οικογενειακή του ευτυχία – την ίδια του τη ζωή.

Συγγραφέας: Harlan Coben

Βαθμολογία: 4/5

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.*

   "Ο Ξένος" είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου με στοιχεία αστυνομικού που διαβάζεται απνευστί και κεντρίζει το ενδιαφέρον σου από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Ο Άνταμ Πράις ζει την ιδανική ζωή, όταν τον προσεγγίζει ο "ξένος", ο οποίος καταρρίπτει την ονειρεμένη ζωή του Άνταμ.

   Ο συγγραφέας είναι όσο περιγραφικός χρειάζεται και αφηγείται μία ιστορία με τέτοιον τρόπο, που σε κάνει να μη θέλεις να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου. Τα σχετικά μικρά κεφάλαια και η γρήγορη πλοκή κάνουν το βιβλίο ευκολοδιάβαστο και την εμπειρία της ανάγνωσης απολαυστική.  Το ξεκίνημα είναι δυναμικό και τα τελευταία κεφάλαια αυξάνουν κατά πολύ την αγωνία του αναγνώστη. 

   Ο Άνταμ Πράις, ως βασικός ήρωας, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Ενώ είναι καλογραμμένος και σωστά δομημένος χαρακτήρας, δεν έχει μία προσωπικότητα που θα σε κάνει να τον αγαπήσεις. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι είναι αντιπαθητικός ή μισητός. Απλά δεν έχει αυτό το "κάτι" που να τον κάνει να ξεχωρίζει.

   Γενικά, "Ο Ξένος" είναι ένα μυθιστόρημα με μυστήριο και δράση που αξίζει να το διαβάσετε. Αν έχετε διαβάσει και άλλα βιβλία του Harlan Coben, θα ξέρετε ότι έχει ταλέντο στο να δημιουργεί ιστορίες που σε κρατούν προσηλωμένο στην ανάγνωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...