Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Love Wedding Repeat (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ένας γάμος στη Ρώμη μπορεί να έχει διάφορες καταλήξεις χάρη σε ένα λάθος με ένα υπνωτικό και ένα μπέρδεμα με τις θέσεις.
Πρωταγωνιστούν: Sam Claflin, Olivia Munn, Freida Pinto
Βαθμολογία: 6/10

   Το "Love Wedding Repeat" είναι μία κωμική ταινία που η ιστορία της εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μίας ημέρας. Συγκεκριμένα, ο Τζακ γνωρίζει στη Ρώμη μία κοπέλα που του αρέσει, αλλά με έναν τυχαίο τρόπο δεν καταφέρνει να της εκδηλώσει τα συναισθήματά του. Τρία χρόνια μετά την συναντά ξανά στο γάμο της αδερφής του που και πάλι κάποιες τυχαία και ασήμαντα γεγονότα δυσκολεύουν την επικοινωνία τους. Στην ουσία η ταινία δείχνει το πώς μερικές ασήμαντες αλλαγές της τύχης μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη των πραγμάτων.
   Η αρχή της ταινίας είναι πολλά υποσχόμενη και προϊδεάζει τον θεατή ότι πρόκειται να παρακολουθήσει κάτι ευχάριστο και με αρκετές δόσεις χιούμορ. Αυτό συμβαίνει μέχρι περίπου τη μέση, όπου το σενάριο αρχίζει να επαναλαμβάνεται και να κάνει κοιλιά. Το να δείξουν μία εναλλακτική εκδοχή της ίδιας πραγματικότητας είναι αρκετά ενδιαφέρον, αλλά ο τρόπος που έγινε είχε ως αποτέλεσμα η ταινία να γίνει βαρετή. Το τέλος είναι καλό, αποζημιώνει αυτόν που παρακολουθεί και σε αφήνει με μια μάλλον καλή εντύπωση.
   Οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτεροι και έχουν εκκεντρικές προσωπικότητες. Αυτό είναι ένα από τα θετικά στοιχεία της ταινίας. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς είναι αντιπαθητικοί και σε μερικά σημεία γίνονται εκνευριστικοί με τη συμπεριφορά τους. Ο Τζακ ως κεντρικός ήρωας δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι συμπαθητικός.
   Γενικά, η ταινία "Love Wedding Repeat" είναι απλά για να περάσεις την ώρα σου και αν δεν την δεις δε χάνεις και τίποτα. Ενώ αρχικά φαίνεται ότι πρόκειται για μια κωμωδία με καλές ατάκες, δεν καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον καθ' όλη τη διάρκειά της. 

1 σχόλιο:

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...