Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Lady Midnight (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: It’s been five years since the events of City of Heavenly Fire that brought the Shadowhunters to the brink of oblivion. Emma Carstairs is no longer a child in mourning, but a young woman bent on discovering what killed her parents and avenging her losses.
Together with her parabatai Julian Blackthorn, Emma must learn to trust her head and her heart as she investigates a demonic plot that stretches across Los Angeles, from the Sunset Strip to the enchanted sea that pounds the beaches of Santa Monica. If only her heart didn’t lead her in treacherous directions…
Making things even more complicated, Julian’s brother Mark—who was captured by the faeries five years ago—has been returned as a bargaining chip. The faeries are desperate to find out who is murdering their kind—and they need the Shadowhunters’ help to do it. But time works differently in faerie, so Mark has barely aged and doesn’t recognize his family. Can he ever truly return to them? Will the faeries really allow it?

Συγγραφέας: Cassandra Clare
Βαθμολογία: 5/5
*Το βιβλίο δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά.* 

    Το βιβλίο με τίτλο "Lady Midnight" είναι το πρώτο της τριλογίας "The Dark Artifices" από την C. Clare. Κεντρική ηρωίδα είναι η κυνηγός των σκιών (Shadowhunter) Emma Carstairs, η οποία προσπαθεί να βρει τον πραγματικό δολοφόνο των γονιών της. Σε αυτή την αναζήτηση ανακαλύπτει ότι κάποιος σκοτώνει στην πόλη του Λος Άντζελες και αυτοί οι θάνατοι μοιάζει να συνδέονται με το θάνατο των γονιών της, παρότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε.
   Η συγγραφέας σε βάζει στον κόσμο των Shadowhunters, αναφέροντας τους νόμους και τους κανόνες που ισχύουν σε αυτόν, χωρίς να αναλώνεται σε περιττές λεπτομέρειες που κουράζουν τον αναγνώστη. Η ιστορία κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος και είναι ελάχιστες οι σκηνές που ίσως δε θα έπρεπε να υπάρχουν. Οι αναφορές σε χαρακτήρες των προηγούμενων βιβλίων, αλλά και η παρουσία αυτών σε κάποια σημεία (Θανάσιμα Εργαλεία) είναι επίσης ένα θετικό στοιχείο. Οι διάλογοι μεταξύ των χαρακτήρων και οι περιγραφές, κυρίως των σκηνών δράσης, είναι εξαιρετικά καλογραμμένα. 
   Ο τρόπος που παρουσιάζονται οι χαρακτήρες στον αναγνώστη, του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μία εικόνα γι' αυτούς στο μυαλό του. Η βασική ηρωίδα, Emma, είναι δυναμική, γενναία και θα έκανε τα πάντα για τον Julian και τα αδέρφια του. Το πιο πιθανόν είναι ότι θα γίνει αγαπητή σε όποιον διαβάζει το βιβλίο. Από τους δευτερεύοντες ήρωες ξεχωρίζουν η Christina και ο Mark.
   Γενικά, το "Lady Midnight" είναι ένα νεανικό βιβλίο φαντασίας κατάλληλο για όσους αγαπούν το είδος. Αν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία της συγγραφέα, σίγουρα θα σας αρέσει και αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...