Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Locke & Key (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Όταν οι Λοκ μετακομίζουν στο Key House, ο Μπόντι κάνει μία νέα γνωριμία και μια συνταρακτική ανακάλυψη. Ο Τάιλερ και η Κίνζι προσπαθούν να κάνουν νέα αρχή σε νέο λύκειο.
Πρωταγωνιστούν: Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott
Βαθμολογία: 7/10 

   Το "Locke & Key" είναι μία σειρά φαντασίας με δόσεις μυστηρίου και τρόμου. Η οικογένεια Λοκ, μετά τον χαμό του πατέρα Ρέντελ, μετακομίζει στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ρέντελ, το Key House. Μέτα από μία ανακάλυψη του μικρού Μπόντι, τα τρία αδέρφια προσπαθούν να μάθουν ότι μπορούν για τον πατέρα τους και το παρελθόν του. 
   Η ιστορία είναι πρωτότυπη, ενδιαφέρουσα και εξελίσσεται με κανονικούς ρυθμούς, χωρίς να τρέχει ή να κολλάει. Βέβαια, σε κάποια σημεία το σενάριο φαίνεται να έχει κάποια "λάθη" ή αστοχίες, καθώς οι ήρωες δρουν με αφελή ή παράλογο τρόπο, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να συνδεθούν οι σκηνές και να υπάρξει εξέλιξη γεγονότων. Τα εφέ δεν είναι εντυπωσιακά, αλλά είναι προσεγμένα και δεν μοιάζουν ψεύτικα.  
   Από τους ήρωες ξεχωρίζουν ο μικρός Μπόντι και ο "κακός" χαρακτήρας της σειράς. Υπάρχει εξέλιξη στους χαρακτήρες των τριών παιδιών και στο σύνολο της η επιλογή των ηθοποιών είναι καλή.
   Γενικά, το "Locke & Key" θα αρέσει σε όσους προτιμούν σειρές/ταινίες φαντασίας. Παρότι απευθύνεται στο εφηβικό/νεανικό κοινό, μπορεί να την δει και κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...