Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Jojo Rabbit (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι, φέρνει με τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ και πάθους την τελευταία του ταινία, ΤΖΟΤΖΟ, μία σάτιρα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου με πρωταγωνιστή ένα μοναχικό αγόρι από τη Γερμανία του οποίου η ιδέα για τον κόσμο αντιστρέφεται, όταν ανακαλύπτει ότι η διαζευγμένη μητέρα του κρύβει ένα νεαρό Εβραίο κορίτσι στη σοφίτα τους. Με μοναδική βοήθεια από τον χαζούλη φανταστικό του φίλο, Αδόλφο Χίτλερ ο Τζότζο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον τυφλό φανατισμό του.
Πρωταγωνιστούν: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson
Βαθμολογία: 8/10

   Η ταινία "Jojo Rabbit" είναι μία μαύρη κωμωδία και σατιρίζει καταστάσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κεντρικός ήρωας είναι ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Γερμανία, ο Τζότζο.
   Μία πρωτότυπη, έξυπνη και διασκεδαστική ταινία που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα "σχόλιο" για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Ναζιστική Γερμανία, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πλοκή εξελίσσεται με βάση ένα μικρό αγόρι που είναι μέλος της ναζιστικής νεολαίας. Με αρκετή δόση υπερβολής παρουσιάζεται η καθημερινότητά του, η οποία διαφέρει από αυτήν ενός παιδιού, καθώς καλείται  να κάνει πράγματα που αρμόζουν σε έναν ενήλικα. Μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος της η ταινία να προκαλεί γέλιο, αλλά δε λείπουν και οι σκηνές που κάνουν το θεατή να αισθάνεται αμήχανα ή να συγκινείται.
   Ο μικρός Τζότζο είναι ένας αστείος και συμπαθητικός κεντρικός ήρωας που τον υποδύεται εξαιρετικά ο Roman G. Davis. Στο σύνολό τους οι ερμηνείες είναι πολύ καλές και οι διάλογοι μεταξύ των χαρακτήρων σε αρκετά σημεία είναι απολαυστικοί.
   Γενικά, η ταινία "Jojo Rabbit" είναι μία ιδιαίτερη και διαφορετική ταινία που σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε. Θα σας κάνει να γελάσετε, ενώ παράλληλα θα σας προβληματίσει. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...