Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Lagom: Η σουηδική τέχνη της ισορροπημένης ζωής (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Lagom
(προφέρεται «Λα-Γκομ»)
Το σουηδικό Lagom πρεσβεύει το αρχαιοελληνικό παν μέτρον άριστον.
«ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο, ακριβώς όσο πρέπει»
Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε τις βασικές αρχές του Lagom για να μεταμορφώσετε με θετικό τρόπο τη ζωή σας. Το Lagom είναι η μέθοδος που καθιστά την καθημερινότητα λιγότερο περίπλοκη, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας χαρούμενης και ισορροπημένης ζωής.
Η ζωή σύμφωνα με τη φιλοσοφία του lagom σημαίνει ότι:
✿ μειώνετε την αρνητική σας επίδραση στο περιβάλλον
✿ βελτιώνετε την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική
και στην επαγγελματική σας ζωή
✿ αφαιρείτε από το σπίτι σας περιττά αντικείμενα
✿ γίνεστε πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές
✿ απολαμβάνετε διαλείμματα fika, που σας τονώνουν
και σας προσφέρουν αστείρευτη ενέργεια
✿ αποδέχεστε τον εαυτό σας και ζείτε αρμονικά με τους άλλους
✿ μαθαίνετε να καλλιεργείτε και να μαγειρεύετε
✿ απολαμβάνετε τη σωματική άσκηση στη φύση

Συγγραφέας: Λινέα Νταν

Βαθμολογία: 4/5 
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.
*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μίνωας για το αντίτυπο.* 

   Το "Lagom: Η σουηδική τέχνη της ισορροπημένης ζωής" είναι ένα βιβλίο lifestyle που περιέχει διάφορες συμβουλές για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Όσα περιγράφονται σε αυτό, γίνονται με βάση το σουηδικό Lagom.
   Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε 7 ενότητες, και ενδεικτικά αναφέρω δύο από αυτές, Διατροφή Lagom και Αίσθηση Lagom. Σε κάθε ενότητα προτείνονται κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, ώστε η ζωή μας να είναι ισορροπημένη και απαλλαγμένη από οτιδήποτε το υπερβολικό. Συχνά σε τέτοιου είδους βιβλία, οι συμβουλές και τα tips που δίνονται είναι δύσκολο να εφαρμοστούν στην πραγματική ζωή. Κάτι τέτοιο δεν ισχύσει για το συγκεκριμένο, καθώς τα περισσότερα που αναφέρονται σε αυτό είναι εύκολο να τα κάνεις, παρά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις κουλτούρες της Ελλάδας και της Σουηδίας. Αυτό βέβαια ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το σουηδικό Lagom πρεσβεύει το αρχαιοελληνικό παν μέτρον άριστον, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι ότι περιλαμβάνει συνταγές, αλλά και κάποιες πληροφορίες που αφορούν το περιβάλλον, τη διατροφή και ούτω καθεξής, οι οποίες συνήθως αναγράφονται στο πλάι του κυρίως κειμένου.
   Γενικά, είναι ένα ευχάριστο βιβλίο, με όμορφη εικονογράφηση και φανταστικό σκληρό εξώφυλλο. Σίγουρα θα αρέσει σε όσους το διαβάσουν και θα το αγαπήσουν οι λάτρεις του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...