Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Unbelievable (Κριτική Σειράς)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Μια νεαρή κατηγορείται ότι είπε ψέματα για έναν βιασμό και δύο γυναίκες ντετέκτιβ ερευνούν μια σειρά ανατριχιαστικά παρόμοιων επιθέσεων. Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.
Πρωταγωνιστούν: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever
Βαθμολογία: 8.5/10 

   Η δρανατική σειρά του Netflix, "Unbelievable", βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αφορά την έρευνα δύο γυναικών ντετέκτιβ σχετικά με μια σειρά βιασμών. Όλα ξεκινούν όταν μία νεαρή κοπέλα, η Μαρί, καταγγέλλει ότι έχει πέσει θύμα βιασμού. Ο λανθασμένος τρόπος αντιμετώπισής της από την αστυνομία, έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενη για ψευδή κατάθεση και η ήδη δύσκολη ζωή της να αλλάξει προς το χειρότερο. Λίγα χρόνια μετά οι δύο ντετέκτιβ προσπαθούν να φτάσουν στην αλήθεια, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το συγκεκριμένο περιστατικό.
   Από το πρώτο επεισόδιο ο θεατής καθηλώνεται από αυτό που παρακολουθεί. Υπάρχουν  σκληρές σκηνές και ο τρόπος που προσεγγίζεται το όλο θέμα είναι  αρκετά ρεαλιστικός. Το γεγονός του βιασμού, τόσο της Μαρί, όσο και άλλων γυναικών παρουσιάζεται και μέσα από τα μάτια των θυμάτων, γεγονός που κάνει τη σειρά ακόμη πιο συγκλονιστική. Παράλληλα με την τραυματική εμπειρία των θυμάτων και των συνεπειών της στη ζωή τους, παρακολουθούμε και το πώς εξελίσσονται οι έρευνες της αστυνομίας. Είναι προφανές ότι εκτός των άλλων θίγεται και ο τρόπος αντιμετώπισης της αστυνομίας, όταν πρόκειται για τέτοιου είδους εγκλήματα.
   Όσο αφορά τους πρωταγωνιστές, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό να ειπωθεί γι' αυτούς. Οι ντετέκτιβ Rasmussen και Duvall είναι οι δύο ηρωίδες που ξεχωρίζουν, κυρίως για τις πράξεις τους και για το γεγονός ότι δεν σταμάτησαν ποτέ την προσπάθειά τους να λύσουν την υπόθεση, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά τους.
   Γενικά, το "Unbelievable" είναι μια ενδιαφέρουσα και καθηλωτική σειρά που δεν πρέπει να τη χάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...