Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Θρύλος (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Αφού παρασύρθηκε στον μαγικό κόσμο του Κάραβαλ, η Ντονατέλα Ντράγκνα κατάφερε να δραπετεύσει από τον πατέρα της και να σώσει την αδελφή της, Σκάρλετ, από έναν καταστροφικό κανονισμένο γάμο. Τα κορίτσια θα έπρεπε να το γιορτάζουν, αλλά η Τέλα, απελπισμένη, είχε κάνει μια συμφωνία με έναν εγκληματία, και αυτό που του χρωστάει δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να το βρει: το αληθινό όνομα του Άρχοντα του Κάραβαλ, Λέτζεντ.
Ο μοναδικός τρόπος για να ανακαλύψει την ταυτότητα του Λέτζεντ είναι να κερδίσει το Κάραβαλ. Έτσι η Τέλα ξαναπαίρνει μέρος στο θρυλικό παιχνίδι - και καταλήγει στο μονοπάτι του δολοφονικού διαδόχου του θρόνου της αυτοκρατορίας, σε μια καταδικασμένη ιστορία αγάπης και σε έναν ιστό από μυστικά. Αν δεν μπορέσει να εκπληρώσει τη συμφωνία και να δώσει το όνομα του Λέτζεντ, θα χάσει όλα όσα αγαπάει, ίσως ακόμα και τη ζωή της· αλλά αν κερδίσει, ο Λέτζεντ και το Κάραβαλ θα καταστραφούν για πάντα.
Συγγραφέας: Στέφανι Γκάρμπερ
Βαθμολογία: 4/5
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο.*

   Ο "Θρύλος" αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας "Κάραβαλ". Αυτή τη φορά κεντρική ηρωίδα είναι η Ντονατέλα Ντράγκνα, αδερφή της Σκάρλετ. Η Τέλα συμμετέχει ξανά στο Κάραβαλ με μόνο σκοπό να το κερδίσει και να ανακαλύψει την ταυτότητα του Λέτζεντ. Εάν τα καταφέρει, ίσως μπορέσει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της μητέρας της.
   Το δεύτερο μέρος της τριλογίας είναι το ίδιο μαγικό και συναρπαστικό με το πρώτο. Η συγγραφέας καταφέρνει να δημιουργήσει έναν φανταστικό κόσμο που είναι γεμάτος όμορφες και παραμυθένιες εικόνες. Η πλοκή εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και η υπόθεση κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος, καθώς υπάρχουν αποκαλύψεις και ανατροπές σε όλο το βιβλίο. Παρότι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο τι είναι αλήθεια και τι όχι είναι λεπτή -το Κάραβαλ είναι στην ουσία μια παράσταση-, ο αναγνώστης στο τέλος δεν καταλήγει μπερδεμένος. Αντίθετα, μαθαίνει όσα χρειάζεται για το σωστό κλείσιμο της ιστορίας και του δημιουργούνται οι απαραίτητες απορίες για να θέλει να διαβάσει και το επόμενο βιβλίο.
   Η Τέλα ως κεντρική ηρωίδα είναι τελείως διαφορετική από την αδερφή της Σκάρλετ, την οποία γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο. Είναι τολμηρή, ριψοκίνδυνη και αυθόρμητη. Δε διστάζει να αντιμετωπίσει καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της ζωή. Η Στέφανι Γκάρμπερ δίνει μεγάλη έμφαση στο πώς θα παρουσιάσει τους χαρακτήρες της. Δε μένει μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά περιγράφει εξαιρετικά την προσωπικότητα και τον ψυχικό κόσμο των ηρώων της.
   Γενικά, ο ¨Θρύλος" αποτελεί μια αντάξια συνέχεια του "Κάραβαλ" και θα ικανοποιήσει σίγουρα όσους απόλαυσαν το πρώτο βιβλίο. Είναι μια νεανική περιπέτεια φαντασίας που συνδυάζει μυστήριο και ρομάντζο, και αποτελεί το κατάλληλο βιβλίο για τους λάτρεις της νεανικής λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...