Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Θεοί και Δαίμονες - Η Αναμέτρηση (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Η Μέγκαν Φορμπς εκπαιδεύεται στην Ακαδημία να μισεί, όπως όλοι οι Ρεμόρ, τους ανθρώπους και, εάν χρειαστεί, να θυσιαστεί στον επόμενο πόλεμο εναντίον τους, προκειμένου να κερδίσουν την εξουσία οι Λερόιλ.
Η μοίρα των Ρεμόρ, που στις φλέβες τους κυλάει αίμα Λερόιλ και ανθρώπου, είναι προδιαγεγραμμένη: Οφείλουν να ορκίζονται πίστη στην ανώτερη φυλή και να πολεμούν για εκείνη, με αντάλλαγμα οι Λερόιλ να διαιωνίζουν το είδος τους.
Η Μέγκαν επαναστατεί. Αψηφώντας έναν από τους σημαντικότερους νόμους των Λερόιλ, ερωτεύεται έναν Ρεμόρ με κίνδυνο να καταλήξει στη φυλακή, την ώρα που σχεδιάζει να φύγει από την Ακαδημία και να αναζητήσει ένα μέρος για να ζήσει ελεύθερη μαζί του και με τους αγαπημένους της.
Και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το πετύχει: να γίνει φύλακας του μεγαλύτερου εχθρού της. Και είναι αποφασισμένη να το κάνει, ακόμα και αν πρέπει να σκοτώσει τους όμοιούς της.
Ωστόσο, εκείνοι που εμπιστεύεται κρατάνε μεγάλα μυστικά, ενώ κάποιοι θα την μπλέξουν στα παιχνίδια τους, για να εκπληρώσουν τα σχέδια των Θεών.
Συγγραφέας: Μαρία Βρυσανάκη
Βαθμολογία: 5/5 
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λυκόφως.

   "Η Αναμέτρηση" είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς φαντασίας "Θεοί και Δαίμονες" με κεντρική ηρωίδα την εκρηκτική Μέγκαν Φορμπς. Η Μέγκαν είναι Ρεμόρ,  και ο σκοπός της ζωής της είναι να προστατεύει τους Λερόιλ, με το ίδιο να ισχύει για όσους ανήκουν στο είδος της. 
   Η συγγραφέας καταφέρνει να δημιουργήσει έναν φανταστικό κόσμο που υπάρχει μέσα σε αυτόν των ανθρώπων και τον παρουσιάζει στον αναγνώστη πλήρως, χωρίς να τον κουράζει με ανούσιες περιγραφές και λεπτομέρειες. Στοιχεία, όπως οι κανόνες και οι νόμοι που ισχύουν, δίνονται σταδιακά και κυρίως μέσα από τις συμπεριφορές των ηρώων και τις συνέπειές τους. Δηλαδή το χτίσιμο του κόσμου είναι ενσωματωμένο στην πλοκή. Η ιστορία σε μαγνητίζει από τα πρώτα κιόλας κεφάλαια, τα οποία σχεδόν πάντα τελειώνουν με έναν τρόπο που σε κάνουν να θέλεις να διαβάσεις και το επόμενο. Παρά την απλή γραφή, το βιβλίο είναι καλογραμμένο και σωστά δομημένο. Η πλοκή έχει μια περιπλοκότητα και κάποιες ανατροπές, κυρίως προς το τέλος. 
   Όσο αφορά τους κεντρικούς ήρωες, είναι πολύ εύκολο να σχηματίσεις μια εικόνα γι' αυτούς τόσο για τα εξωτερικά όσο και για τα εσωτερικά τους χαρακτηριστικά. Η Μέγκαν, παρά τον οξύθυμο χαρακτήρα της, γίνεται συμπαθής στον αναγνώστη αφού παράλληλα είναι δυναμική και γενναία. Ο φίλος της, Γκέιλ, είναι ένας από τους χαρακτήρες που σίγουρα θα αγαπήσουν οι περισσότεροι, καθώς παραμένει πιστός στη Μέγκαν, ακόμη και όταν παίρνει απερίσκεπτες αποφάσεις. 
   Γενικά, "Η Αναμέτρηση" είναι ένα βιβλίο φαντασίας που συνδυάζει με πολύ καλό τρόπο την περιπέτεια, τη δράση και το ρομαντικό στοιχείο. Αξίζει να το διαβάσετε, ιδιαίτερα αν σας αρέσουν βιβλία, όπως η σειρά Vampire Academy.

*Μπορείτε να βρείτε δωρεάν το 0.5 και το 2.5 ebook εδώ.
*Κυκλοφορούν επίσης το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...