Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Τελευταία Έξοδος (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ο Τεντ Μακέι είναι έτοιμος να αυτοπυροβοληθεί, όταν κάποιος χτυπάει το κουδούνι της πόρτας επίμονα...
Ο Τεντ είναι πλούσιος και έχει την τέλεια ζωή: μια σύζυγο και δύο αξιολάτρευτες κόρες. Κανείς δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα έπαιρνε την απόφαση να αυτοκτονήσει. Όταν αρχίζει να χτυπάει το κουδούνι της πόρτας, ασταμάτητα, αρχικά θέλει να το αγνοήσει και να τραβήξει τη σκανδάλη μια και καλή. Ωστόσο, τότε βλέπει ένα σημείωμα στα χαρτιά του, ένα σημείωμα με τα δικά του γράμματα, το οποίο αναγνωρίζει ως δικό του, μα δε θυμάται να έχει γράψει:
ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΔΙΕΞΟΔΟΣ 
Συγγραφέας: Federico Axat
Βαθμολογία: 4/5
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το αντίτυπο.*

   Η "Τελευταία Έξοδος" του Federico Axat είναι ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ. Ο Τεντ Μακέι έχει φαινομενικά την ιδανική ζωή. Ώσπου μια μέρα αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Την ώρα που είναι έτοιμος να πατήσει τη σκανδάλη αρχίζει να χτυπά επίμονα το κουδούνι του σπιτιού του και τότε τα δεδομένα αλλάζουν.
   Ο συγγραφέας γράφοντας απλά και χωρίς να είναι περιγραφικός, καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή έως το τέλος του βιβλίου. Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και κατά την εξέλιξή της υπάρχουν αρκετές ανατροπές. Η πλοκή κινείται με γοργούς ρυθμούς και παρόλη την περιπλοκότητά της, δεν δημιουργούνται ερωτήματα σε όποιον ολοκληρώσει το ανάγνωσμα.
   Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Τεντ Μακέι, ο οποίος δε γίνεται συμπαθής στον αναγνώστη, αλλά ούτε και αντιπαθής. Περισσότερο προκαλεί συναισθήματα συμπόνιας και λύπησης, και δεν είναι από τους χαρακτήρες που είναι εύκολο να ταυτιστείς μαζί τους. Βέβαια, ο Axat δε δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στήσιμο των χαρακτήρων και εστιάζει περισσότερο στην υπόθεση. Δίνει όσες πληροφορίες είναι απαραίτητες για την παρουσίαση των ηρώων, αλλά το γεγονός ότι δεν επικεντρώνεται σε αυτούς, δε σημαίνει ότι είναι κακογραμμένοι.
   Γενικά, η "Τελευταία Έξοδος" είναι ένα καλό ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατάει σε αγωνία και σε κάνει να μη θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Προσωπικά, θα ήθελα να διαβάσω και άλλα βιβλία του Federico Axat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...