Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Eat, Pray, Love (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Στα τριάντα της η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ είχε όλα όσα υποτίθεται ότι θέλει μια σύγχρονη γυναίκα: σύζυγο, σπίτι στην εξοχή, επιτυχημένη καριέρα. Όμως αντί να νιώθει ευτυχισμένη και ικανοποιημένη, βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και πανικό. Η ζωή της ήταν κενή. Η συγγραφέας εξιστορεί πώς άφησε πίσω όλες αυτές τις επίπλαστες ενδείξεις ευτυχίας με σκοπό να ταξιδέψει για να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό.
Ένα συναρπαστικό και γοητευτικό ταξίδι με φόντο τρεις διαφορετικούς πολιτισμούς: ανεμελιά και απόλαυση της στιγμής στην Ιταλία, αφοσίωση στην Ινδία, εσωτερική γαλήνη και πραγματική αγάπη στο Μπαλί της Ινδονησίας.
Το Eat Pray Love άγγιξε τον κόσμο και άλλαξε αμέτρητες ζωές. Ενέπνευσε και έδωσε δύναμη σε εκατομμύρια αναγνώστες να αναζητήσουν και να βρουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τώρα αυτό το αγαπημένο και συναρπαστικό βιβλίο επιστρέφει σε μια προσεγμένη επετειακή έκδοση, η οποία συμπληρώνεται από έναν νέο πρόλογο της συγγραφέως, με σκοπό να προσελκύσει μια ολόκληρη καινούρια γενιά θαυμαστών.
Κι αν η ζωή σου σου ανήκει;
Ποτέ δεν είναι αργά να το ανακαλύψεις!
Συγγραφέας: Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ 
Βαθμολογία: 4/5 
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. 
*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μίνωας για το αντίτυπο.*

   Το "Eat, Pray, Love" είναι ένα κοινωνικό και αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ. Η συγγραφέας αφηγείται το πώς πέρασε έναν χρόνο από τη ζωή της σε τρεις διαφορετικές χώρες, την Ιταλία, την Ινδονησία και το Μπαλί. Θέλει να μεταφέρει στον αναγνώστη το πώς άλλαξε η ζωή της μετά από αυτό το μεγάλο ταξίδι.   
   Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τρεις μεγάλες ενότητες και η κάθε μία από αυτές αντιστοιχεί σε διαφορετική χώρα. Η αφήγηση είναι πρωτοπρόσωπη και κατά την ανάγνωση σου δημιουργείται η αίσθηση ότι διαβάζεις το ημερολόγιο κάποιου. Η Ελίζαμπεθ αναφέρει γεγονότα και καταστάσεις από τη ζωή της πριν το ταξίδι, καθώς και τους λόγους που την οδήγησαν στο να πάρει τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τη χώρα της για έναν ολόκληρο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης είναι εύκολο να καταλάβει τις πράξεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά της. 
   Η αφοπλιστική ειλικρίνεια και η αμεσότητα του λόγου της Λιζ, βοηθούν τον αναγνώστη να ταυτιστεί πιο εύκολα μαζί της. Στην ουσία ξεγυμνώνεται μπροστά σε όποιον διαβάζει το βιβλίο, αφού αναφέρει πράγματα που είναι δύσκολο να τα μοιραστείς ακόμη και τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους. Βέβαια, σε ορισμένα σημεία ξεφεύγει λίγο και δίνει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μην αναφερθούν, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε μειώνει την αξία του αναγνώσματος.
   Γενικά, διαβάζοντας το "Eat, Pray, Love" θα νιώσετε σαν να κάνετε και εσείς ένα μεγάλο ταξίδι. Θα γνωρίσετε χώρες και πολιτισμούς, έστω και από απόσταση. Στο τέλος, πιθανόν να δείτε τη δική σας ζωή με μία πιο αισιόδοξη ματιά, καθώς το βασικό μήνυμα που περνάει είναι ότι ακόμη και αν η καθημερινότητά σου είναι χάλια, μπορείς να την κάνεις και πάλι όμορφη.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...