Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Spider-Man: Μακριά από τον τόπο του (Κριτική Ταινίας)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου

Περίληψη: Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Ned, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Nick Fury και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο. 
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal 
Βαθμολογία: 8/10

   Ο αγαπημένος ήρωας Spider-Man επιστρέφει με νέες περιπέτειες, αυτή τη φορά μακριά από την πόλη του, τη Νέα Υόρκη. Ο Πίτερ Πάρκερ κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής στην Ευρώπη, αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από τα καθήκοντά του ως σούπερ ήρωας και να απολαύσει το ταξίδι ως ένας απλός μαθητής. Αλλά δε γίνονται όλα όπως τα περιμένει και καλείται να φορέσει τη στολή του για να σώσει τον κόσμο.
   Μια ταινία γεμάτη δράση, από την οποία δεν λείπουν τα στοιχεία της κωμωδίας και του ρομάντζου. Το σκηνικό από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βενετία και η Πράγα, δίνουν έναν διαφορετικό αέρα. Η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα και υπάρχει αγωνία για το τέλος, αν και ο θεατής γνωρίζει εκ των προτέρων ότι τέτοιου είδους ταινίες έχουν συνήθως "καλή" κατάληξη.
   Ο Tom Holland στον ρόλο του Spider-Man είναι απολαυστικός. Αποδίδει την αμηχανία, την αθωότητα και την αφέλεια του συγκεκριμένου ήρωα με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχει εξέλιξη χαρακτήρα από την προηγούμενη ταινία του ίδιου του Πίτερ, αλλά και του καλύτερού του φίλου, Νεντ. Αυτή τη φορά δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον "κακό" της υπόθεσης. Έρχονται αντιμέτωποι και με δράματα της εφηβείας, συγκεκριμένα τον εφηβικό έρωτα. Από τους υπόλοιπους χαρακτήρες ξεχωρίζει ο Μιστέριο, τον οποίο υποδύεται εξαιρετικά ο Jake Gyllenhaal.
   Γενικά, η ταινία Spider-Man: Μακριά από τον τόπο του είναι μία συναρπαστική περιπέτεια που αξίζει να την δείτε. Οι φαν των ταινιών Marvel σίγουρα θα την απολαύσουν και θα νιώσουν μία μικρή νοσταλγία, καθώς γίνονται αναφορές στους παλιούς και αγαπημένους Εκδικητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...