Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Imperium (2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Ο Nate Foster (Daniel Radcliffe), ένας νεαρός πράκτορας του FBI, αναλαμβάνει να διεισδύσει ως μυστικός στους κόλπους μιας ακροξεξιάς τρομοκρατικής ομάδας.
Αρχικά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι σύντομα ξεχνάμε πως στην ταινία πρωταγωνιστεί ο δημοφιλέστατος έφηβος μάγος Harry Potter, τουλάχιστον από τη στιγμή που ο Radcliffe μεταμφιέζεται σε Skinhead Νεοναζί! Η ταινία πραγματεύεται το υπερ-ευαίσθητο και διαχρονικότατο θέμα του φυλετικού ρατσισμού, πράγμα που από μόνο του φέρει κίνητρα για προβληματισμό. Ωστόσο, το Imperium αποδείχθηκε λίγο παραπάνω φλύαρο κι επιφανειακό από όσο θα θέλαμε. Δεδομένου ότι οι λύσεις έρχονται πολύ εύκολα για τους καλούς πρωταγωνιστές (Αμερικανούς αστυνομικούς!), διαπιστώνουμε πως η ταινία φαίνεται να εστιάζει περισσότερο στις επιτυχίες του FBI κι όχι τόσο στο δράμα του φαινομένου που αποκαλείται νεοναζισμός. Αυτή η επιφυλακτικότητα των δημιουργών καθιστά, ίσως, το Imperium ως μία άνετη κινηματογραφική επιλογή για το ευρύ κοινό, με την υπόθεση να εξελίσσεται γρήγορα, χωρίς, όμως, να συγκινεί και να προβληματίζει τόσο, όσο αρμόζει, δηλαδή, σε ένα τέτοιου είδους θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...