Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Stranger Things (2016)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Στη νέα σειρά του αμερικανικού δικτύου Netflix, μια ολόκληρη κοινότητα αναζητά τον 12χρονο Γουίλ, ο οποίος εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σύντομα γίνεται σαφές πως το νεαρό αγόρι απήχθη από ένα υπερφυσικό ον.
Πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά που συνδυάζει αρμονικά το δράμα και το μυστήριο με στοιχεία τρόμου κι επιστημονικής φαντασίας. Αποτελείται από οκτώ γεμάτα επεισόδια, με τη δομή τους να παραπέμπει σε κεφάλαια βιβλίου. Μυστηριώδεις εξαφανίσεις, υπερφυσικά φαινόμενα, εργαστηριακά πειράματα, καθώς και πολλά άλλα, συνθέτουν το πλούσιο περιεχόμενο του Stranger Things. 
Η ίδια η ιστορία κατάφερε να μας παρασύρει, μην αφήνοντας περιθώρια για υποθέσεις και πιθανές προβλέψεις. Επίσης, η αισθητική των 80s, η οποία διακρίνεται ήδη από τους τίτλους έναρξης, προσδίδει στη σειρά ρετρώ χαρακτήρα, προκαλώντας νοσταλγική διάθεση, κυρίως σε όσους έζησαν στην εν λόγω δεκαετία! Σχετικά με την επιλογή του καστ, πέρα από την παρουσία διάσημων ηθοποιών, π.χ. της Winona Ryder ως μητέρα του Γουίλ, απολαύσαμε κυρίως τις ερμηνείες των παιδιών που συμμετέχουν στη σειρά, με το καθένα να αποκτά πλέον το δικό του φανατικό κοινό! Προσωπική μας αδυναμία, ο γλυκύτατος Gaten Matarazzo ως Ντάστιν!
Με το μυστήριο να λύνεται εν μέρει, ο πρώτος κύκλος επεισοδίων κλείνει αφήνοντας υπόνοιες για τη συνέχεια, η οποία αναμένεται μέσα στο 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...