Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Room (Το Δωμάτιο, 2015)

από την Αθηνά Παπαδοπούλου

Η Τζόυ, η οποία κρατείται σε αιχμαλωσία εδώ και επτά χρόνια από τον απαγωγέα της, προσπαθεί να μεγαλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον πεντάχρονο γιο της, Τζακ, μέσα στον περιορισμένο χώρο του δωματίου όπου βρίσκονται κλεισμένοι. Η νεαρή μητέρα θα καταστρώσει ένα σχέδιο διαφυγής του μικρού Τζακ, με σκοπό την οριστική απελευθέρωση και των δύο.
Το Δωμάτιο αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Έμμα Ντόναχιου, σεναριογράφου-συγγραφέα του έργου. Πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο δράμα με τις απαραίτητες συγκινήσεις και συναισθηματικές ακρότητες που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει τη μοναδική σχέση μητέρας-παιδιού, καθώς και τα όρια της μητρικής αγάπης. Οι δημιουργοί της ταινίας καταφέρνουν να αποδώσουν πολύ ωραία τον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο παιδί αντιλαμβάνεται την έννοια του κόσμου και της πραγματικότητας, με τον ίδιο τον πιτσιρικά να εντυπωσιάζει με τις υποκριτικές του ικανότητες! Επίσης, παρά το γεγονός ότι το πρώτο μισό της ταινίας διαδραματίζεται αποκλειστικά εντός του δωματίου, η αίσθηση που δημιοργείται δεν είναι σε καμία περίπτωση στενάχωρη ή κλειστοφοβική, με την προσοχή μας να εστιάζει στα πρόσωπα και κυρίως στον μικρό Τζακ!
Από την άλλη μεριά, μας ελειψαν κάποιες στιγμές αγωνίας και ακόμα περισσότερο, ορισμένες σεναριακές ανατροπές, που θα μπορούσαν να καταστήσουν λιγότερο αναμενόμενη την εξέλιξη της υπόθεσης. Ωστόσο, η ταινία δεν παύει να είναι αρκετά καλή για να την απολαύσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...