από την Αθηνά Παπαδοπούλου
Η 17χρονη Πάρις, κόρη της Τούλας και του Ίαν, ετοιμάζεται να φύγει για σπουδές, θέλοντας να ξεφύγει από την υπερπροσταυτευτική, ελληνική της οικογένεια! Παράλληλα, ο γάμος αλά ελληνικά για τον οποίο γίνεται λόγος στο συγκεκριμένο σίκουελ είναι αυτός του Γκας και της Μαρίας (οι γονείς της Τούλας), οι οποίοι ανακαλύπτουν εντελώς τυχαία, πως δεν είναι νόμιμα παντρεμένοι!
Όσοι ελπίζατε να δείτε μία ταινία, αν μη τι άλλο εξίσου καλή με την πρώτη, δυστυχώς θα απογοητευτείτε. Η ταινία στερείται πρωτοτυπίας και φαντασίας ως προς την πλοκή και το χιούμορ, δεδομένου ότι όλα παραπέμπουν στο πρώτο μέρος. Πολλά από τα αστεία επαναλαμβάνονται, ενώ εύκολα μπορεί κανείς να προβλέψει κάθε ατάκα. Ωστόσο, οι σκηνές μέσ' από τις οποίες παρακολουθούμε τα εγγόνια να υιοθετούν τις συνήθειες και τα χούγια του παππού Γκας, αποτελούν ευχάριστες προσθήκες στο έργο.
Επίσης, ενώ το τέλος της πρώτης ταινίας αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει μια μεταστροφή ως προς τις παρωχημένες, συντηρητικές απόψεις των ηρώων, οι χαρακτήρες φαίνεται να μην έχουν εξελιχθεί καθόλου (με εξαίρεση τους γονείς του Ίαν!). Τα στερεότυπα και οι υπερβολές στην απεικόνιση του Έλληνα ομογενή συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται, καθιστώντας το Γάμος αλά Ελληνικά 2 παρωδία της αρχικής ταινίας.
Ως προς την πλοκή, ενώ έχουμε δύο άξονες, ο γάμος και οι εναλλακτικές της Πάρις για σπουδές, κανένας από τους δύο δεν αναπτύσσεται επαρκώς. Η ταινία μπορεί να κυλά γρήγορα και αρκετά ευχάριστα, όμως εκ του αποτελέσματος, τείνει να δείχνει ημιτελής και προχειροφτιαγμένη. Θα λέγαμε πως υπήρχαν προοπτικές για νέα οικογενειακά ευτράπελα, τόσο στα πλαίσια του γάμου, όσο και σ' ό,τι αφορά την εφηβική ζωή της Πάρις (ο ρόλος της οποίας, κρίνουμε πως ήταν σχετικά περιορισμένος), προοπτικές που μάλλον έμειναν ανεκμετάλλευτες.
Πάρα πολύ ωραίο άρθρο! Συμφωνώ με όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφή