Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Άνθρωποι που Συναντάμε στις Διακοπές (Κριτική Βιβλίου)

από την Γεωργία Παπαδοπούλου


Περιγραφή: Δύο αχώριστοι φίλοι
Η Πόπι και ο Άλεξ δεν έχουν τίποτα κοινό.
Εκείνη αγαπάει την περιπέτεια και δουλεύει ως ταξιδιωτική συντάκτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Εκείνος προτιμάει να κάθεται σπίτι με συντροφιά ένα καλό βιβλίο και είναι καθηγητής στο λύκειο της μικρής πόλης όπου μεγάλωσαν.
Και όμως, αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν απόλυτα ο ένας τον άλλον.

Συγγραφέας: Emily Henry

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

*Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Διόπτρα για το αντίτυπο.* 

    Το "Άνθρωποι που Συναντάμε στις Διακοπές" είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα με κωμικά στοιχεία που σου προσφέρει μία ευχάριστη εμπειρία ανάγνωσης και σε γεμίζει με όμορφες εικόνες και συναισθήματα. Η Πόπι και ο Άλεξ είναι φίλοι από το Πανεπιστήμιο και κάθε χρόνο πηγαίνουν μαζί καλοκαιρινές διακοπές. Οι χαρακτήρες τους είναι τελείως διαφορετικοί, αλλά καταφέρνουν να είναι οι καλύτεροι φίλοι. Μέχρι που ένα καλοκαίρι κάτι συμβαίνει και σταματούν να μιλούν μεταξύ τους για δύο χρόνια. Η Πόπι αποφασίζει να επανασυνδεθεί με τον Άλεξ και έτσι το φετινό καλοκαίρι κανονίζει να πάνε μαζί ένα ταξίδι.

    Η ιστορία της Πόπι και του Άλεξ είναι γεμάτη περιπέτειες, χιούμορ και αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές. Η πλοκή του βιβλίου έχει αρκετές χρονικές εναλλαγές και αυτό δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στην ανάγνωσή του. Ο τρόπος που είναι γραμμένο δεν σε μπερδεύει, παρότι αλλάζει συχνά η χρονιά των εξελίξεων. Τα αποσπάσματα των διαλόγων υπερτερούν σε σχέση με τα αποσπάσματα της αφήγησης, όχι γιατί είναι περισσότερα, αλλά γιατί έχουν ζωντάνια, περιλαμβάνουν μπόλικα αστεία και γενικότερα είναι απολαυστικό να διαβάζεις τις συζητήσεις μεταξύ των δύο χαρακτήρων. Τα συναισθήματα που σου προκαλεί η ανάγνωση του βιβλίου είναι κυρίως θετικά και στο σύνολό της η ανάγνωση είναι διασκεδαστική.

    Η Πόπι και ο Άλεξ είναι από τους χαρακτήρες βιβλίων που τους συμπαθείς αμέσως. Έχουν δύο ξεχωριστές προσωπικότητες που σου μένουν στο μυαλό. Παρόλο που φαινομενικά είναι αταίριαστοι μεταξύ τους, η συγγραφέας καταφέρνει να χτίσει με ομαλό τρόπο τη σχέση τους και η χημεία μεταξύ τους γίνεται φανερή στους αναγνώστες. Στους δευτερεύοντες χαρακτήρες δε δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και η περιγραφή τους γίνεται για να εξυπηρετηθεί η εξέλιξη της πλοκής.

    Ολοκληρώνοντας, το "Άνθρωποι που Συναντάμε στις Διακοπές" είναι ένα συναρπαστικό και διασκεδαστικό μυθιστόρημα που θα σας κρατήσει καλή συντροφιά, ακόμη και αν δεν είστε σε διακοπές. Θα σας χαλαρώσει και θα σας φτιάξει τη διάθεση. Διαβάστε το, ειδικά αν αγαπάτε τις ρομαντικές κομεντί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης

Ο Ταχυδρόμος των Βιβλίων

 από την Γεωργία Παπαδοπούλου Περιγραφή: Ο βιβλιοπώλης Καρλ Κόλχοφ παραδίδει βιβλία σε σπίτια ορισμένων πελατών του τις βραδινές ώρες, αφού...